El diputat d'ERC al Congrés, Francesc Canet, ha presentat diverses esmenes als pressupostos generals del 2009, entre les quals hi ha una partida de 300.000 euros per suprimir els passos a nivell per tal de soterrar l'actual traçat del tren a Figueres. A banda d'aquesta esmena, Canet ha demanat incloure altres partides per projectes de la comarca com ara, 3,8 milions d'euros per a l'ordenació dels accessos i la recuperació de les dunes a la Rubina de Castelló d'Empúries.

Canet ha demanat també incloure una partida de 375.000 euros a la millora de les ribes del municipi de Cadaqués, un total de 600.000 euros per a l'estació de mercaderies associada al centre logístic del Far-Vilamalla i una inversió de 30.000 euros per a la promoció del Festival de música Shubertíada de Vilabertran. D'altra banda, el diputat d'esquerra també ha presentat una esmena referent a destinar 225.000 euros a l'adquisició de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil d'Agullana i a la millora dels accessos al monestir de Santa Maria de Vilabertran, amb un tram directe des de la N-260 i una zona d'aparcament, per un valor de 400.000 euros.

En total, a la demarcació de Girona, ha presentat esmenes als pressupostos generals de l'Estat per valor de prop de 144 milions d'euros. Entre aquestes, també hi ha de generals com les que afecten la Llei de Dependència o la millora de les estacions i del traçat del tren convencional a les comarques gironines.