05 de novembre de 2008
05.11.2008
Mobilitat

Figueres destinarà 580.000 euros per millorar la seguretat de catorze cruïlles de la ciutat

05.11.2008 | 14:56
L´alcalde, anunciant la mesura

L'Ajuntament de Figueres destinarà 580.000 euros per remodelar i millorar la seguretat de catorze cruïlles del sector residencial Eixample Migdia, moltes d'elles punts negres de la ciutat, com ara la de Pere III amb Sant Pau i Clerch Nicolau amb Snt Antoni, amb l'objectiu de prioritzar el trànsit dels vianants.

Per solucionar-ho, s'ampliaran les voreres i es col·locaran guals de vianants com ara entre el carrer Sant Llàtzer i Méndez Núñez i en la resta, es col·locaran plataformes per donar continuïtat a la vorera i interrompre la calçada. Les obres començaran el mes de gener de 2009 i acabaran a finals d'any.

S'han triat catorze cruïlles de carrers cèntrics del sector residencial Eixample-Migdia, no gaire amples, de sis a deu metres, amb un nivell de trànsit important i amb franja d'aparcament, per tant amb poc espai per als vianants. Molts d'elles són punts negres de la ciutat amb un elevat nivell de sinistralitat, com ara la dels carrers entre Clerch i Nicolau amb Sant Antoni, i la de Pere III amb Sant Pau. Segons ha explicat l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el projecte, que té un pressupost de 580.000 euros, era una 'assignatura pendent' i pretén millorar l'espai públic i garantir la seguretat. Per això, s'actuarà suprimint les barreres arquitectòniques i s'afavorirà els recorreguts a peu.

El pla contempla tres solucions. La primera s'aplicarà a la cruïlla dels carrers Sant Llàtzer i Mèndez Núñez i consistirà en l'ampliació de les voreres i la col·locació de guals de vianants adaptats. L'altra, serà la construcció de plataformes de prioritat invertida, que elevaran la calçada al nivell de les voreres, facilitant així el moviment dels vianants i donant-los la preferència. D'aquesta manera, el vehicle que circula pel carrer, en arribar a la cruïlla redueix la velocitat tant pel canvi de pla longitudinal com pel gual de llambordes de pedra que donarà accés a aquesta plataforma. La darrera solució serà la prolongació del pla de la vorera i de la seva pavimentació, obligant al vehicle que vol girar des d'un carrer a un altre a pujar-hi i baixar-ne mitjançant els guals.

Solucions

Una de les cruïlles més important serà la dels carrers Col·legi, Olot i Vilafant. En aquest cas s'actuarà sobre una superfície de 366 m2. L'Ajuntament preveu també el soterrament dels contenidors. En total s'actuarà sobre una superfície de 2.123 m2 i les cruïlles són Col·legi amb Santa Llogaia; Col·legi amb Verge Maria; Col·legi amb Sant Pau; Col·legi amb Escoles; Sant Llàtzer amb Sant Antoni; Sant Llàtzer amb Bellaire; Sant Llàtzer amb Nostra Senyora de Lourdes; Sant Llàtzer amb Esperança; Sant Llàtzer amb Mendez Núñerz; Gonzàlez de Soto amb Santa Llogaia; Gonzàlez de Soto amb Sant Pau; Clerch i Nicolau amb amb Sant Antoni; Pere III amb Sant Pau; i Col·legi amb Olot i Vilafant. El pressupost és de 580.000 euros. D'aquests, una part prové de la subvenció de la Diputació de Girona. Les obres començaran a finals de gener i es preveu que acabin a finals del 2009.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema