El geriàtric Santa Maria d'Amer, de titularitat privada, obligat a tancar pel Departament d'Acció Social i Ciutadania després que anunciés que no diposava de llicència per la seva obertura i per haver comès reiteredades infraccions greus, ja ha cessat l'activitat. Dels sis avis que encara hi quedaven la setmana passada, cap d'ells es troba al centre, i ja estan reubicats en d'altres centres públics i concertats de les comarques de la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany. Alguns també han optat per tornar a casa seva, tot i tenir l'opció d'anar a una altra residència, assegurava ahir Josep Viñas, director dels servis del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya a Girona

Per altra banda, Viñas va afirmar que els inspectors del departament van anar dilluns fins al centre per comprovar que estava clausurat i buit. A partir d'ara "la clínica ha de moure fitxa" si vol tornar a obrir, remarca Viñas, que recordava que ara s'ha obert període en què els propietaris poden presentar un cotenciós-administratiu per recórrer la decisió del Govern, si així ho consideren oportú. El director d'Acció Social a Girona va fer aquestes declaracions en una visita que va fer a unes àvies centenàries de Blanes.

El centre geriàtric d'Amer va obrir fa uns vuit anys amb llicència municipal i, tal com asseguraven la setmana passada els familiars dels 14 avis que hi vivien, ningú no en tenia cap queixa. Tot i això, després d'una investigació per part del Govern es va determinar que havia comès infraccions greus, inclomplint les condicions mínimes que marca la normativa de la Generalitat pel que fa a aquest tipus d'equipaments.