L'actuació s'ha fet al pas de la riera pel parc de Sant Salvador, i ha consistit en fer una selecció dels diferents arbres que hi havia a la llera i revegetar talussos i esculleres. L'actuació s'emmarca dins la política de recuperació de la qualitat ecològica dels espais fluvials de la conca de la Tordera, on ja s'han desenvolupat altres actuacions.

Les actuacions de millora ecològica, paisatgística i mediambiental desenvolupades s'estenen a l'àmbit del parc de Sant Salvador que va des de la font Picant fins aigües avall del seu límit. Els treballs han consistit en seleccionar arbres autòctons, eliminant els menys vigorosos i en detriment d'acàcies, ailants i plàtans com a espècies al?lòctones.

A més, també s'han revegetat talussos i esculleres amb espècies pròpies de riba i ribera. Entre aquestes hi ha el lliri groc, la sarga, el saulic, el gatell, el tamariu, el vern, l'om, el pollancre i el freixe de fulla petita. Les plantes i arbres s'han plantat segons el tram i la zona concreta de la riera de Santa Coloma de Farners.

D'altra banda, s'han consolidat també marges i talussos amb tècniques anomenades de bioenginyeria o enginyeria naturalística. S'ha delimitat la zona recuperada i els camins adjacents dins del parc amb l'objectiu de fer compatible la funcionalitat hidràulica i ambiental de la riera de Santa Coloma de Farners amb l'ús lúdic del parc.