Entre les taxes que més s'incrementen hi ha la d'escombraries, amb un 6,5% més pels particulars i un 8,5% pels comerços. Altres impostos com l'IAE i el de vehicles de tracció mecànica es mantenen i no es modifiquen en relació l'any 2008. El tipus impositiu de l'IBI serà del 0,806% amb un increment de 0,023% respecte de l'any anterior. També hi haurà algunes bonificacions, com la taxa per expedició de documents en serveis de la biblioteca Fages de Climent fins a un 50% i s'anul·len les taxes de tinença d'animals.

El tinent d'alcalde, Pere Casellas, ha definit aquestes ordenances d''austeres'. La previsió és que aquest dijous al vespre siguin aprovades pel ple. En impostos, l'IBI serà del 0,806% amb un increment del 0,023% respecte de l'any anterior. L'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) es mantenen les quotes i el tipus de gravamen de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) serà del 3,7%, incrementat un 0,15%, - un 4,23% respecte al de l'any 2008-.

Pel que fa les taxes, en caràcter general, l'augment per utilitzacions privatives i de prestació de serveis municipals per l'any 2009 és del 4,9%, el coeficient estimatiu de l'evolució de l'IPC. Així, la quota anual de la llar d'infants, passa dels 1.375 euros a 1.447,60 euros, l'aigua, dels 0,50 euros/m3 als 0,53 euros/m3 i les escombraries apugen un 6,50% pels particulars, -que passaran a pagar 102,20 euros a pagar 108,80 euros-, i un 8,50% els comerços. El preu del transport públic passa de l'euro per viatge a l'1,05 euros.

Bonificacions

També hi haurà una sèrie de bonificacions. Així es reduirà el 50% de les taxes per expedició de documents en serveis de la biblioteca Fages de Climent en favor dels estudiants i investigadors. També s'amplien els serveis de reproducció documental a la biblioteca Fages de Climent i a l'arxiu municipal. No s'incrementen les taxes per llicències d'activitats i s'anul·len els drets de registre, els drets d'inscripció i les taxes per recollida d'animals.

Segons ha explica el regidor d'Hisenda, Albert Ollé, s'ha modificat el barem utilitzat fins ara (IPREM) per l'aplicació de reduccions en la taxa per subministrament d'aigua a jubilats, pensionistes i altres persones amb escassa capacitat econòmica, utilitzant la referència del salari mínim interprofessional, facilitant el benefici a un major nombre de persones.