Una alzina de 20 monumentals metres s'alçava fins el passat cap de setmana a la finca de Santa Cristina de Lloret. La tempesta l'ha desarrelat tot i que s'espera que se la podrà salvar. És un dels 16 arbres, "alguns d'ells importants" explica l'obrer major de Santa Cristina, Salvador Palaudelmàs, que petites mànegues 0 trombes marines van danyar durant les tempestes del cap de setmana passat.

Concretament, divendres a la nit es va observar petites formacions d'aquest fenomen meteorològic -un núvol en forma d'embut que genera aire fort al seu voltant- a diversos punts de Lloret, apunta Palaudelmàs.

En el cas d'aquesta finca, un indret boscà mantingut gelosament verge pels propietaris -l'Obreria de Santa Cristina-, el vent va fer caure 16 arbres i en va afectar seriosament una trentena més. La tempesta va fer mal també als magestuosos jardins de l'hotel Santa Marta, que gairebé es confonen amb el paratge boscà de Santa Cristina. Alguns arbres van provocar a més situacions de risc, ja que van caure sobre filaments elèctrics i se'ls va haver de retirar amb grues per evitar que els cables es desprenguessin. L'Obreria calcula que l'import dels danys pot assolir els 12.000 euros. Això sí, l'emblemàtic pi de Santa Cristina, una pinàcia d'una trentena de metres que s'alça darrere el santuari i per sobre el mar, va resultar il·lès.

La bellesa mediterrània de Santa Cristina va inspirar el pintor valencià Joaquin Sorolla, que va pintar el 1915 un dels murals encarregats per l'Hispanic Society de Nova York en base esbossos presos al voltant de l'ermita que corona el paratge.

Ara, l'Obreria prepara un monument que consistirà en un mural que reprodueix la tela del pintor valencià, actualment exposada a Barcelona com a part d'una exposició itinerant.