Convergència i Unió va denunciar ahir que les inversions de la Generalitat a les comarques gironines entre 2003 i 2009 han crescut només un 67,12%, mentre que en l'àmbit metropolità ho han fet un 157,62% i l'increment mitjà de Catalunya ha estat del 127,47%. El diputat Eudald Casadesús, a més, va assenyalar que hi ha quatre comarques que en aquest període han acumulat un important dèficit d'inversió, que estava pressupostada i no es va acabar d'executar: la Selva (-122,89%), la Garrotxa (-72,56%), el Ripollès (-52,7%) i l'Alt Empordà (-28,26%).

Casadesús va destacar també que si el pressupost creix és perquè hi ha nombroses partides que es planifiquen i després no s'acaben executant, com per exemple el nou edifici de l'Audiència Provincial, la depuradora de Banyoles, 48 habitatges protegits a les Preses i el CAP de Roses, per la qual cosa considera "poc creïbles" les xifres del pressupost.

A més, el diputat gironí va acusar el Govern català de no impulsar grans projectes per Girona, ja que les principals inversions per al 2009 seran la C-31 entre Palamós i Palafrugell, que ja està acabada; el túnel de Bracons, que s'arrossega des de fa temps, l'ampliació de la dessaladora de la Tordera, "que servirà majoritàriament per subministrar aigua al Maresme" i la nova seu de la Generalitat, que tampoc és una nova. En aquest sentit, va destacar la "nul·la capacitat d'influència" que tenen els consellers gironins.

CiU també va denunciar que Girona, igual que la resta de demarcacions, ha perdut en el global del pressupost, ja que l'any 2003 s'emportava el 10,35% dels diners a repartir i el 2009 només en rebrà el 7,61%. Casadesús va considerar que aquestes dades no es corresponen amb la situació real de les comarques gironines, on les xifres macroeconòmiques com l'IPC o l'augment de l'atur són més elevats que en altres demarcacions. A més, el diputat nacionalista va denunciar que s'ha reduït la despesa social, ja que en l'últim pressupost de CiU va ser del 55% i pel 2009 serà del 51,6%.

Finalment, va assenyalar que els índexs d'execució dels pressupostos de 2008 a 30 de setembre eren molt baixos, i creu que no ?augmentaran gaire en el que queda d'any.