L'estació d'esquí gironina de Masella posarà avui en funcionament catorze de les seves pistes, de manera que es convertirà en la primera instal·lació dels Pirineus a obrir les portes aquesta temporada. El director de l'estació, Xavier Nolla, va manifestar que es tracta de la inauguració més "primerenca" en els 41 anys d'història de Masella i que tampoc en recorda cap tan d'anticipada "en els cent anys de tradició esquiadora a Catalunya".

L'obertura de les pistes de Masella està propiciada per les nevades caigudes durant l'última setmana d'octubre i un "fred excepcional" per a aquestes dates, que ha permès la fabricació de neu artificial a les instal·lacions. Així, quedaran obertes les pistes des de la cota 1.950 fins a 2.535 metres.

Les perspectives d'afluència d'esquiadors per a aquestes primeres jornades són "molt bones", ja que de les 12 pistes d'esquí que existeixen en un ràdio de 25 quilòmetres de Masella, només aquesta comença l'activitat, mentre que altres ho faran en una o dues setmanes.

"Els que vulguin esquiar hauran de venir a Masella aquest cap de setmana", va sentenciar Xavier Molla.

El responsable de l'estació va recordar que la neu acumulada, que permet "allargar la temporada per dalt en lloc de per primavera" és una "magnífica" notícia, ja que aquesta neu és de més qualitat perquè "els dies són més curts i les nits, més fredes", va afegir.

Aquest any, l'estació de Masella estrenarà nous canons de neu artificial, així com millores en els tres accessos a les pistes, una inversió del Govern de la Generalitat que suma més de 14 milions d'euros, segons Nolla.