09 de novembre de 2008
09.11.2008

La temporada d'esquí arrenca a Masella amb milers d'usuaris de tot Catalunya

Molts esquiadors van obrir la nova campanya a l'estació ceretana, la primera a obrir de tot el Pirineu

09.11.2008 | 01:00

La temporada d'esquí d'aquest any a Catalunya va començar aquest dissabte amb força a Masella, al municipi d'Alp, a la Cerdanya, amb milers d'esquiadors. És l'arrencada inusual i sense precedents d'una campanya d'hivern a les estacions d'esquí catalanes, ja sigui per la zona on s'ha produït o per les dates que són. Un mes abans del Pont de la Puríssima, els primers esquiadors, milers d'aficionats, van gaudir ahir de la neu pols de l'estació cerdana. I la Molina, Vallter 2000, Vall de Núria i Coll de Pal ja han anunciat també que posaran les instal·lacions en funcionament abans que no acabi el mes de novembre.

Els responsables de Masella es van veure desbordats aquest dissabte. Milers d'esquiadors, des de primera hora del matí, van col·lapsar les instal·lacions i els gestors del complex hivernal van haver de tallar la carretera d'accés a la zona de Coma Oriola i habilitar autobusos llançadora per acostar els esquiadors a les pistes més elevades de l'estació. Masella va posar en funcionament quatre remuntadors entre les zones de la Tosa i Coma Oriola, amb 14 pistes obertes al públic entre les cotes 1.900 i 2.500 metres, amb gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 80 centímetres. Masella ha estat la primera instal·lació de tot els Pirineus d'obrir l'estació al públic.

Aquest bon inici de la temporada, després de les nevades dels últims dies, més la capacitat actual de les instal·lacions hivernals en la producció de neu artificial, fa preveure una bona campanya d'esquí. Els responsables de Masella i La Molina, Xavier Nolla i Josan Anton Font, respectivament, asseguren que, si hi ha neu a les pistes, s'escaparan de la crisi econòmica. Aquesta temporada que se celebra el centenari de l'esquí a Catalunya, les estacions del Pirineu Oriental afronten la campanya més engrescadora dels darrers anys.

Masella ja ha obert les portes, La Molina es prepara aquests dies per acollir les importants proves de les Copes del Món d'esquí femení, discapacitats i snowboard i, la petita estació de Coll de Pal afronta una temporada d'il·lusió amb la connexió a La Molina i Masella, creant un gran domini esquiable que s'anomena Alp 2500.

Només l'estació de La Molina ha fet inversions en noves instal·lacions, millores, manteniment i neu artificial de més d'1,9 milions d'euros. Entre les dues estacions cerdanes, La Molina i Masella, es vol arribar a la xifra de més de 700.000 esquiadors aquesta temporada. A Coll de Pal s'ha fet principalment el condicionament de la zona de Comabella. Millora de tots els accessos a Masella des de Das (GI-404), d'Alp (GI-400) i de La Molina (GI-400). Les millores consisteixen en l'eixamplament de la carretera, suavització dels revolts i renovació del paviment. Amb aquestes obres es garanteix una major comoditat i seguretat en la conducció en aquestes vies que porten a Masella.

La Molina i Coll de Pal obriran les instal·lacions abans d'acabar el mes de novembre. Les previsions són posar en funcionament part de les pistes el 29 de novembre però no es descarta que el cap de setmana del 22 de novembre hi hagi una obertura parcial dels equipaments.

Vall de Núria i Vallter 2000 també han anunciat que obriran les seves instal·lacions abans de finalitzar aquest mes.

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic de la zona, Lles de Cerdanya, Aransa o Guils-Fontanera, no han comunicat les previsions d'obertura de les instal·lacions.

Les estacions d'esquí alpí i nòrdic de Catalunya han invertit aquesta temporada més de 20 milions d'euros. Més de sis milions en la innovació de les pistes i dos milions i mig més en noves instal·lacions com ara remuntadors. La resta han estat diners destinats al manteniment i adequació dels serveis ja existents o a la millora dels serveis disponibles.

Des de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí de Muntanya (ACEM), se situa en 2,3 milions d'esquiadors la xifra d'usuaris que es voldria arribar en aquesta temporada que a l'estació de Masella ja ha començat. Aquesta és la quantitat d'esquiadors que ja es va registrar la temporada d'esquí 2005-2006. Amb tot, cal recordar que l'any passat la xifra d'esquiadors va ser d'1,9 milions. Superar aquesta quantitat serà una bona notícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema