Les reunions entre els propietaris dels establiment i el consistori es van iniciar el mes de juliol passat i del treball conjunt van sortir idees innovadores, per aquest motiu es va decidir dur a terme de forma immediata tres campanyes per impulsar el comerç local.

Des d'ara fins al mes de març vinent l'ajuntament de Bescanó posarà en marxa tres campanyes per donar a conèixer el comerç local i intentar que els mateixos veïns comprin més al municipi.

"Aquest Nadal Regala't Bescanó", és el lema de la primera campanya que es durà a terme al municipi, amb el sorteig de fins a 3.000 euros.

Els comerciants que s'adhereixin a la campanya, se'ls donaran unes butlletes amb tres números per butlleta que lliuraran als compradors en el moment de fer les seves compres.

Aquestes butlletes participaran en el sorteig de la Loteria Nacional, el primer premi serà de 2.000 euros, en forma de tiquets de compra que hauran de canviar abans del 31 de gener del 2009 en les mateixes botigues del municipi; el segon premi serà de 750 euros i el tercer de 250 euros.

D'una altra banda l'Ajuntament també adquirirà 10.000 borses fabricades amb fècula de patata, totalment reciclables i biodegradables, que es repartiran gratuïtament entre els comerços per a conscienciar a la població de l'ús indiscriminat que es fa de bosses de plàstic.

Coincidint amb la Fira de l'Embotit del pròxim 2009, l'Ajuntament elaborarà 25.000 llibrets que es regalaran als visitants, en què hi haurà diferents rutes verdes dels pobles que integren el municipi de Bescanó: Estanyol, Montfullà i Vilanna.

En aquest catàleg també apareixeran els comerços del municipi, en una fitxa tècnica on haurà el seu logotip, horaris, telèfon, direcció, etc.