Les batudes contra grups de gossos salvatges han permès capturar nou animals a la zona de Brunyola, a la comarca de la Selva, segons fonts del cos d'Agents Rurals de la Generalitat. Es tracta de gossos abandonats o que s'han escapat quan eren cadells, que s'acostumen a la vida salvatge i que ataquen ramats, corrals o bé es concentren en abocadors per trobar menjar.

Entre el 2006 i el 2007, també a la comarca de la Selva es van capturar una vintena de gossos salvatges que es concentraven habitualment a l'abocador de Santa Coloma de Farners. Mentrestant, aquest any els Agents Rurals n'han agafat nou al terme municipal de Brunyola. El director territorial de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, va explicar a Catalunya Ràdio que sempre es prioritza la captura dels animals vius, amb trampes o anestèsia, i només quan s'han esgotat totes les vies s'opta per sacrificar-los. Santos va destacar que la seva captura és important ja que la presència d'aquests animals genera alarma social. "Per exemple, actuen a vegades al costat de masos, granges, o inclús entren a les escombraries dels pobles i actuen una mica en grups", la qual cosa fa que es generi una forta reacció social a l'entorn d'aquests animals feréstecs.

Al marge de les actuacions dels Agents Rurals el 2007, el Departament de Medi Ambient va donar sis llicències a ajuntaments gironins per actuar contra grups de gossos salvatges, mentre que aquest any no hi ha hagut cap sol·licitud.