L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha decidit derivar a la Diputació de Girona el servei de recaptació d'impostos que estan pendents de pagament. L'elevat volum ha obligat a optar per aquesta mesura per evitar haver d'incrementar el personal municipal.

L'alcalde de Castelló, Salvi Güell (ERC), ha explicat que "a causa del volum tan elvat de recaptació que tenim al nostre municipi i a l'augment de rebuts que passen a l'executiva -perquè no han estat pagats-, a l'Ajuntament tenim dues opcions".

En primer lloc, diu Güell, es podia "augmentar el nombre de personal destinat a aquesta tasca" i en segon, "transferir les competències a aquest organisme ja experimentat". L'Ajuntament ha valorat els bons resultats obtinguts en altres municipis amb la recaptació a través de la Diputació i s'ha optat per transferir les competències.

L'Ajuntament ha destacat que Castelló és un municipi amb un alt nombre de contribuents i com a tal "apareixen en el seu padró un alt volum de persones que no han formalitzat el pagament corresponent als impostos dins el termini previst".