El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Castell-Platja d'Aro -conjuntament amb tretze empreses turístiques de les comarques de Girona- participen des d'ahir a la fira de turisme World Travel Market de Londres. Tots assisteixen a la fira dins l'estand de Turisme de Catalunya per presentar a professionals del sector i públic final del mercat britànic de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. El Patronat de Turisme vol promocionar productes com sol i platja, cultura, salut i bellesa, golf, vies verdes, senderisme, activitats nàutiques, gastronomia i esquí de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

La fira es celebra del 10 al 13 i es posarà especial èmfasi en la difusió de la commemoració del Centenari de la Costa Brava. Els turoperadors i agents de viatges que assistiran a la mostra i que ja han concertat entrevistes amb el Patronat aprofitaran per recollir informació actualitzada de la destinació i establir contactes amb els empresaris gironins. El Patronat ha concretat entrevistes amb importants operadors com Thomas Cook & Ireland o Albatross Travel Group, 3D Golf i Golf Options, i amb mitjans de comunicació.

El mercat britànic és el segon en importància a Catalunya amb 2.161.000 visitants enregistrats al 2007, xifra que representa el 13,56% del total de turistes que rep el país. Per la Costa Brava aquest mercat és segon en importància, per darrere del francès i per davant de l'alemany, per bé que en els últims anys es va incrementant gràcies als vols de baix cost.