El presumpte piròman que des del 4 d'octubre s'ha dedicat a cremar set vehicles a Palafrugell ja té cara i ulls: es tractaria d'un veí de 36 anys, Karim A.T, i que viu per la zona del carrer Ample, on es van produir els focs. La policia el va enxampar a punt d'encendre un altre cotxe i li imputa la crema de set vehicles que hi ha hagut en aquesta zona de Palafrugell. Després de prendre-li declaració el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs. Els veïns que aparquen el cotxe a l'entorn del carrer Ample, però, no poden estar tranquils ja que ahir va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos li imputaven delictes de danys, d'incendi i temptativa d'incendi i, finalment, un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat.

Els Mossos i la Policia Local havien organitzat un dispositiu de vigilància per identificar i detenir l'autor de la crema de 7 vehicles estacionats a la via pública des del 4 d'octubre, segons els Mossos. Durant el dispositiu, la nit del 7 al 8 de novembre efectius dels Mossos van fixar-se en un home que deambulava pel carrer Ample i els carrers del voltant, la zona on s'havien produït els incendis. Els agents van veure com, en un moment determinat, l'individu s'acostava a uns contenidors de brossa situats a prop d'un aparcament, n'agafava una caixa de cartró i s'agenollava per col·locar la caixa a sota d'un dels cotxes. Els mossos van donar l'alto a l'home, però aquest va llençar a terra l'encenedor que tenia a les mans i va arrencar a córrer. Quan els agents el van atrapar, l'home va continuar resistint-se violentament, motiu pel qual els mossos van acabar detenint-lo també per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. La investigació va portar la policia a imputar-li els cotxes cremats de les nits dels dies 4, 8, 26 i 29 d'octubre i del 5 de novembre.

El regidor de la policia, Antoni Rocafull, va explicar que durant a setmana passada es va seguir aquest individu, però que no era cap dels dos sospitosos inicials. De fet, Karim A.T. no tenia cap antencedent i va ser la investigació que va portar fins a ell.