A més, hi viatjarà una delegació empordanesa formada pel president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, l'alcalde de l'Ajuntament de l'Escala, Estanis Puig, i dos cuiners, Jordi Jaques i Frederic Guirado, per parlar de l'Escala i d'Empúries. També hi haurà un concert de l'escalenc Josep Tero i es donaran a conèixer les noves guies sobre les excavacions traduïdes al grec.

La seu dels actes serà l'Auditori de la Unió Hel·lenoamericana, d'Atenes. Allà es donaran cita arqueòlegs catalans i grecs, per posar en comú la riquesa arqueològica d'Empúries i d'Atenes, i es donaran a conèixer les noves guies sobre Empúries i l'Escolapi, traduïdes al grec, a càrrec de membres del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. 'És una manera d'introduir els ciutadans grecs a la nostra cultura i donar-los a conèixer la riquesa de la nostra terra i posar en comú les nostres experiències', ha explicat el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC-Empúries), Xavier Aquilué. Aquest projecte, s'ha fet amb la col·laboració de l'Institut Cervantes d'Atenes, dirigit per l'empordanès Eusebi Ayensa.

Pel que fa les taules rodones, s'han convidat representants nacionals del món de l'arqueologia com Adolfo Domínguez, de la Universidad Autónoma de Madrid; Joaquim Tremoleda, del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries; i Ricardo Olmos, director de l'Escola Espanyola d'Història i Arqueologia de Roma. Altres propostes són el concert de Josep Tero, un espectacle de danses tradicionals gregues de la regió de Focea, a càrrec del grup de Dansa de l'Associació Agui Irini, de la Comunitat de Paleà Fókea, agermanada amb l'Escala.

L'organització d'aquests actes ha anat a càrrec del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Cervantes d'Atenes, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, la Unió Hel·lenoamericana i l'ambaixada d'Espanya a Grècia. També hi col·laboren el Ministeri de Cultura de Grècia, el Museu Nacional de Madrid, l'Oficina Comercial a Atenes de l'Institut Espanyol de Comerç Exterior, l'Institut Ramon Llull, la Diputació de Girona, l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, el Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, l'Ajuntament de l'Escala i la Comunitat de Paleà Fókea.