La Secció Primera de l'Audiència de Girona, encarregada de casos civils, ha obligat la companyia aèria de baix cost Ryanair a indemnitzar un passatger que va estar gairebé dotze hores esperant un vol. Els fets van tenir lloc el 9 de desembre de l'any passat a l'aeroport de Bratislava, Eslovàquia. El passatger havia d'agafar un avió que sortia a quarts d'una del migdia, però la realitat és que el vol no es va enlairar fins gairebé la mitjanit. L'home va portar la companyia als jutjats, que van obligar Ryanair a indemnitzar-lo amb 400 euros. Ara l'Audiència ha confirmat la condemna, la primera per a la companyia a les comarques gironines.

Segons va informar ahir Ràdio Girona, el passatger va presentar la seva demanda al Jutjat Mercantil de Girona. L'home va relatar que el 9 de desembre de l'any passat havia reservat un bitllet per a un avió de Ryanair que anava des de Bratislava fins a l'aeroport de Girona-Costa Brava. El vol sortia a tres quarts d'una del migdia de l'aeroport eslovac i després de dues hores i mitja de trajecte havia d'aterrar a Vilobí d'Onyar.

Eterna espera

La veritat, però, és que al final l'avió no es va enlairar fins a la mitjanit, i el passatger va haver-se d'esperar gairebé dotze hores a l'aeroport de Bratislava. A la demanda, el passatger sol·licitava 800 euros d'indemnització per danys i perjudicis. Durant el judici, els representants de la companyia aèria van justificar el retard dient que l'aeronau havia tingut problemes tècnics i els havien de solucionar.

El Jutjat Mercantil, però, va donar la raó al passatger i va obligar la companyia aèria de baix cost a pagar-li una indemnització de 400 euros. Ryanair va recórrer la decisió del jutjat i va portar el cas fins a la Secció Primera de l'Audiència, que s'encarrega de casos civils.

Ara, l'Audiència de Girona ha confirmat la condemna del Jutjat Mercantil i va confirmar la sanció de 400 euros a la companyia, Ryanair.

Aquesta és la primera que s'imposa a la companyia a les comarques gironines. La resolució de l'Audiència de Girona indica que l'avaria "no justifica l'espera de gairebé dotze hores" que va patir el passatger. Indica, a més, que la companyia de baix cost Ryanair no va actuar amb previsió, i atribueix al fet d'estalviar-se diners el fet que no hagués noliejat un altre avió o desviés els passatgers a altres companyies.