El ple de l'Ajuntament de Celrà va aprovar ahir al vespre els pressupostos del municipi per a l'any que ve, que entre el consistori i el Patronat Municipal d'Esports pugen a 4.561.261,57 euros, xifra lleugerament més baixa que la dels comptes d'aquest any. També serà més baix el percentatge d'inversions, que el 2009 sumaran 693.600 euros, és a dir, aproximadament un 15% del total, mentre que les despeses de personal representaran al voltant d'un 34%. Els comptes van tenir el vot en contra de la CUP i l'abstenció d'iCelrà, i els vots a favor de l'equip de govern (ara en majoria, amb la incorporació de l'edil de CiU).

L'acalde, Francesc Camps, va subratllar que els pressupostos són "fets des de l'austeritat". Camps va recordar que el 2009 no es preveu al municipi cap gran inversió, ja que la del casal d'avis està inclosa dins l'anualitat 2008 del Pla únic d'obres i serveis i el 2010 es farà la de l'escola municipal de dansa. L'any que ve, va dir, hi haurà inversions petites: diverses obres d'urbanització, arreglar el teulat de La Fàbrica, i prolongar el carrer de la rectoria, entre d'altres.

El ple d'ahir va aprovar també la modificació número 10 del POUM, que permetrà convertir a sòl urbà uns terrenys del sector Palahines, ara qualificats com a sòl urbanitzable no delimitat. El canvi preveu més de 6.000 metres quadrats de sòl privat, que inclouen una zona anomenada Ciutat Jardí, que ara es podria edificar, i l'espai que ocupa un geriàtric, que quedarà qualificat com a zona d'equipament privat. El canvi permetrà restituir la situació del centre, ja que una sentència anul·la el permís que Urbanisme va donar al consistori perquè li concedís llicència.