Mentre els Mossos d'Esquadra pentinaven aquest estiu cala Montjoi, amb ajuda d'un helicòpter i tot, a la caça i captura de qualsevol pista que els pogués portar a Pascal Henry, la policia suïssa anunciava que no tenia voluntat de posar-se a buscar el gurmet desaparegut mentre sopava al tres estrelles més famós del món perquè, per a ells, es tractava d'una desaparició voluntària i el protagonista d'aquesta ja és prou gran per decidir què li convé. Ara les tornes han canviat i, si bé els Mossos van tancar el cas tan bon punt com van aparèixer unes imatges d'Henry traient diners d'un caixer automàtic a Ginebra, la policia helvètica va de bòlit ara buscant-lo perquè està denunciat per robatori.

El retorn de Pascal Henry al punt de mira policial deriva del fet que, suposadament, s'ha apoderat d'un cotxe que no és seu. Es tracta del vehicle que va llogar el passat 9 de maig a Ginebra i pel qual va pagar per poder-ne disposar fins el 19 de juny. Li havia de servir per desplaçar-se per França, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Itàlia i l'Estat espanyol mentre completava la seva gira a través dels millors restaurants del continent. El Bulli de Ferran Adrià era l'estació número quaranta del seu viatge golafre. A cala Montjoi se li va perdre la pista i ja mai arribaria al País Basc, on en un mateix dia s'havia d'entaular al restaurant de Martín Berasategui i al d'Arzak.

Ja han passat quatre mesos des del dia que se li esgotava el crèdit del cotxe de lloguer i, malgrat que es té constància que torna a rondar el seu apartament de Ginebra, Pascal Henry no ha retornat el vehicle a l'agència de lloguer. Això li ha merescut una denúncia per robatori. Era el diari Le Matin qui informava de les acusacions que pesen sobre el gurmet Henry i, de moment, no es té constància que l'hagin localitzat.

I és que Pascal Henry s'ha convertit en un expert de l'escapisme. Va començar la seva aventura gastronòmica gràcies a l'aval de Paul Bocusse i als estalvis que havia fet treballant de missatger i, esfumant-se com el vapor, va agafar una notorietat similar a la dels cuiners que l'atipaven. Ara però pot començar a purgar les culpes.