El jutjat número 5 de Figueres, en funcions de guàrdia, va condemnar ahir a dos mesos i vint dies de presó, que s'han substituït per una multa de 640 euros i la prohibició de conduir durant un any, el camioner d'origen polonès Stanislaw Michal P., de 49 anys, que va ser detingut dimarts a la N-II, a Capmany, per superar set vegades la taxa d'alcoholèmia permesa. L'home es va accidentar en intentar fer un canvi de sentit quan circulava direcció a la Jonquera. A conseqüència d'això el camió va quedar creuat a la carretera tallant la circulació en els dos sentits durant mitja hora.

L'incident es va produir pels volts de dos quarts de la cinc de la tarda. Efectius del Sector Figueres de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van desplaçar-se a Capmany ja que un camió havia patit una sortida de via, al punt quilomètric 769, quan el conductor intentava fer un canvi de sentit i encaminar-se cap a la Jonquera. A conseqüència de l'accident, en aquells moments el camió va quedar creuat a la carretera i tallava la circulació en ambdós sentits, una situació que els Mossos van resoldre en poca estona donant pas alternatiu als vehicles que s'estaven esperant.

Els Mossos van comprovar que el conductor no havia resultat ferit, però sí que mostrava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Per això es va procedir a fer-li la prova. Segons van informar els Mossos, presentava una taxa d'alcoholèmia d'1,04 mg/l d'aire expirat, quan, en el cas dels conductors de vehicles pesats, el límit és de 0,15 mg/l. La taxa d'alcoholèmia era, per tant, quasi set vegades superior a la màxima permesa. Els mossos de la comissaria de Figueres que s'havien traslladat al lloc de l'accident per donar suport als agents de Trànsit van detenir el conductor i ahir al matí va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Pel que fa al seu vehicle, una grua va apartar-lo de la via i va traslladar-lo a un dipòsit. Ahir al matí va celebrar-se un judici ràpid a Figueres, que va acabar amb una sanció econòmica i la retirada del carnet. El detingut també s'enfronta a una sanció administrativa, ja que els agents van denunciar-lo a la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat arran de les anomalies detectades en l'aparell del camió que controlava els temps de conducció i descans.