La Fundació Estany de Banyoles ha organitzat per al pròxim divendres 21 de novembre un sopar benèfic per recaptar fons per als nous serveis que ha posat en funcionament. L'entitat preveu recaptar 4.000 euros per mantenir tres nous projectes que ha engegat durant aquest 2008 destinats a persones amb discapacitat intel·lectual. Els tres nous serveis s'han creat amb la voluntat de "continuar treballant per a la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual", segons que destaca la Directora de la Fundació, Isabel López. Concretament, els tres projectes són el de suport a l'autonomia a la pròpia llar, el de lleure i el d'atenció a les famílies.

A través del servei de suport a l'autonomia a la pròpia llar, la fundació atén cinc persones. L'objectiu és ajudar perquè les persones amb discapacitat intel·lectual que poden i han optat per viure en un habitatge propi puguin viure de manera autogestionada i independent.

El servei de lleure pretén oferir activitats d'oci i temps lliure a les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest projecte se centra en tres línies: activitats organitzades i especialitzades per a persones amb discapacitat intel·lectual (taller de dansa, taller de musicoteràpia, sortides...); activitats de lleure familiar i activitats per a persones amb discapacitat amb un cert nivell d'autonomia personal i social.

Pel que fa al servei d'atenció a les famílies, es va crear amb l'objectiu de fomentar el benestar i millorar la qualitat de via dels familiars que tenen al seu càrrec una persona amb discapacitat intel·lectual, a través de l'organització d'activitats d'informació, assessorament i orientació, així com el desenvolupament de programes específics i de suport, que donin resposta a les seves necessitats i demandes.

Per recaptar fons per a aquests serveis, la Fundació Estany ha organitzat un sopar benèfic que se celebrarà el pròxim divendres 21 de novembre a dos quarts de deu del vespre al restaurant La Masia de Porqueres. Per inscriure-s'hi, les persones interessades poden trucar a la Fundació Estany, al 972 57 66 30, i fer l'ingrés de 30 euros als comptes corrents que s'han obert per a aquesta finalitat.

La Fundació Estany, una entitat sense ànim de lucre i d'iniciativa social, va néixer l'any 2001 per la necessitat de crear un servei residencial per a persones amb ?discapacitat intel·lectual. Per ?iniciativa d'alguns familiars d'aquest col·lectiu, la fundació s'ha anat consolidant i el seu principal projecte ha estat la creació de la Llar Residència El Sopluig, per a persones amb discapacitat intel·lectual.