Els més de 50 veïns afectats per la construcció de la depuradora de Mas Altaba signaven ahir les actes prèvies d'ocupació i desencallaven així el projecte de construcció de les tres depuradores de les urbanitzacions de Maçanet de la Selva, que aboquen les aigües residuals directament al riu Tordera. En les tres àrees residencials afectades pels projectes, Residencial Park, Montbarbat i Mas Altaba, a l'estiu hi poden arribar a viure unes 18.000 veïns.

La construcció de les depuradores estava encallada des del 2003 i fa pocs dies l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va comunicar a l'Ajuntament que finalment construiria les estacions, adjudicades fa cinc anys, i que aquestes entraran en funcionament als voltants de l'estiu que ve.

Des del consistori asseguren que l'ACA no havia construït abans les depuradores per falta de pressupost. De fet aquest retard ha provocat que el pressupost hagi passat dels tres milions d'euros del 2003 als quatre actuals. Les de Mas Altaba i Montbarbat tot just ara s'han adjudicat i s'inauguraran l'estiu que ve. La primera en entrar en funcionamanet, per Nadal, serà la de Residencial Park.