13 de novembre de 2008
13.11.2008
Manifestació

Més de 400 alumnes i professors gironins protesten contra la Llei d'educació

13.11.2008 | 15:40
Alguns dels manifestants, pels carrers de Girona

Més de 400 alumnes i professors gironins s'han concentrat davant dels serveis territorials d'Educació per protestar contra la Llei d'educació. La protesta, convocada per USTEC-Stes, ha tingut un seguiment molt inferior a la manifestació del 14 de febrer quan 3.000 persones es van recórrer els carrers contra la nova llei.

El portaveu d'USTEC-Stes, Xavier Díez, ha dit que el seguiment entre el professorat és d'un 45 o 50% i que al 55% de les escoles i instituts hi falta algun professor i s'han suspès classes. Pel que fa a l'alumnat, Díez ha declarat que el seguiment és del 80%. Per contra, el Departament xifra el seguiment entre els professors en un 16,72 %, amb 6.943 professionals en vaga.

Díez ha reconegut que la manca d'acord entre els sindicats -UGT i CCOO s'han desvinculat de la protesta- ha fet baixar el nivell de participació però ha mantingut que el seguiment és 'bo'. Un altre dels factors que han influït en la davallada de la participació ha estat, segons Díez, la pressió feta per alguns polítics i 'comunicadors mediàtics'.

El sindicat també apunta que el descompte en la nòmina dels professors que van fer vaga el passat 14 de febrer -de fins a 140 euros- ha fet tirar endarrere alguns professors que tenien previst fer vaga. Alguns d'aquests, tot i fer classe durant el matí amb normalitat, s'han acostat a Girona per unir-se a la concentració.

El portaveu del sindicat ha criticat la llei perquè, segons ha indicat, es tracta d'un 'intent de fer de l'escola un negoci'. 'Volen aplicar un canvi de paradigma educatiu radical', ha recriminat el portaveu al departament d'Educació. Díez ha dit que es tracta d'una privatització encoberta i que pot ocasionar que l'escola pública acabi sents la 'subsidiària' del sistema.

Seguiment desigual

Arreu de les comarques gironines el seguiment de la vaga ha estat desigual. A primera hora del matí, mentre alguns centres tenien part de la plantilla de professorat en vaga i part dels alumnes que tampoc havien assistit a classe, altres funcionaven amb tota normalitat. És el cas del CEIP Domeny i l'Eiximenis de Girona. En canvi, a l'IES Pla de l'Estany el 12% dels professors han fet vaga (7 de 59 professors) o l'IES Narcís Monturiol de Figueres, amb un 25% de la plantilla en vaga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema