La sentència, a la que ha accedit Efe, suposa que Nestlé ha perdut el recurs que va presentar contra el TSJC per oposar-se a una sentència anterior pel mateix tema del Jutjat social número 3 de Girona, que ja havia donat la raó a la Generalitat per aquesta qüestió.

Nestlé va presentar el recurs juntament amb l'empresa a la que s'acusava d'haver incorregut en aquesta cessió il·legal de treballadors -Automatisme Girona SL (Augi)- i recolzada a més pel comitè d'empresa de la companyia.

Tot i això, de res li ha servit ja que fins i tot el TSJC, en la seva sentència d'aquest mes de novembre, condemna la multinacional helvètica i la resta de les empreses "al pagament de les costes causades", a més d'assegurar sobre la sentència del jutjat social de Girona que "hem de confirmar i confirmem la mateixa en la seva integritat".

Portaveus de Nestlé consultats per Efe s'han limitat a assenyalar que els seus equips jurídics estan estudiant recórrer aquesta sentència davant el Tribunal Suprem.

La sentència del jutjat de Girona havia determinat que un grup de treballadors d'Augi estaven en realitat sent cedits a Nestlé de manera il·legal, i reforçava les actes d'infracció que en el seu moment havia aixecat els inspectors de treball.

"És indubtable que la recurrent el que ha intentat en tot moment ha estat externalitzar una activitat amb substantivitat pròpia, però el cert és que la forma de realitzar-la ha estat totalment errònia, o almenys amb clars aspectes d'il·legalitat", resa la nova sentència del TSJC en els seus fonaments de dret.

En la sentència es justifica la seva decisió perquè "és el cap de la del taller de la recurrent -Nestlé- qui dóna les feines a fer a l'operari d'Augi".

El jutge recorda que l'article 43 de l'Estatut dels Treballadors contempla també la cessió il·legal de treballadors quan "la contractista -Augi- no ha posat en joc la seva pròpia infraestructura empresarial en la prestació del servei per a l'empresa principal -Nestlé-, limitant-se simplement a la mera aportació de mà d'obra, que és el que s'ha constatat en el present cas".

Les vendes de Nestlé a Espanya es van col·locar en 1.633 milions d'euros el 2007, amb una pujada del 5,1%, i la resta, 319 milions d'euros, van ser les exportacions, que van pujar un 7%.

Nestlé té un total de 16 fàbriques a Espanya i Portugal, amb més de 4.000 treballadors, i ara reforçarà el seu grup amb una nova fàbrica de càpsula de cafè a Girona.