La publicitat i la polèmica suscitades l'any passat amb el calendari eròtic de Ryanair, on sortien les seves hostesses en biquini, sembla que van donar beneficis a l'aerolínia irlandesa amb base a Girona, ja que per al 2009 ha decidit repetir la iniciativa. A més, la companyia ha decidit prendre's amb humor les possibles crítiques i ha fet arribar a l'associació de consumidors Facua, que l'any passat va emetre ferotges crítiques, una còpia del calendari per tal que donin suport a les tres hostesses espanyoles que hi apareixen: Andrea (Miss Gener), Sheila (Miss Abril) i Sílvia (Miss Maig). Tot i això, Ryanair es mostra convençuda que aquesta associació, "que ha demostrat no tenir cap sentit de l'humor", es tornarà a oposar a aquest Calendari Sexi de la Tripulació 2009, però té l'esperança que, "com a mínim, el calendari els alegri l'any 2009 amb la visió d'aquestes 13 impressionants belleses".

Ryanair també ha fet arribar una còpia del calendari a la política sueca Birgitta Ohlsson, que recentment va criticar un anunci de la companyia irlandesa on apareixia una model amb top i minifaldilla. Ohlsson va denunciar que Ryanair potenciava l'explotació de les dones. L'any passat, a més de les crítiques de Facua, l'Institut de la Dona també va mostrar el seu malestar amb les imatges. Tot i això, Ryanair ja va assegurar fa mesos que el calendari havia estat iniciativa de les hostesses i que aquestes s'havien deixat fotografiar voluntàriament.

A més, Ryanair recorda que, igual que en l'edició de 2008, els beneficis del calendari es tornaran a dedicar íntegrament a obres benèfiques. En total, se n'han imprès 10.000 còpies i es calcula que generaran 100.000 euros, ja que es venen a 10 euros la còpia (l'any passat en costaven 7).

Les fotos del calendari de 2009 van ser fetes a Espanya durant el mes de setembre, i Ryanair les ven com "encara més sexis i amb més color que en la passada edició", per la qual cosa confien que tornarà a ser tot un èxit. El calendari es pot comprar directament a través de la pàgina web de Ryanair, però la companyia recomana "afanyar-se i demanar la còpia el més aviat possible", ja que calcula que tindrà moltes vendes. "Pot ser un regal ideal de Nadal o Cap d'Any, amb el qual recordarà a la gent que Ryanair no és només la línia aèria de baix cost més gran d'Europa, sinó que també els recordaran com les noies que es tr0baran a bord dels vols són precioses", afirmen.

El director de comunicacions de la companyia, Stephen McNamara, va assegurar que Ryanair "continua defensant el dret de les dones a treure's la roba, especialment quan és per a finalitats benèfiques". A més, va afegir que les fotografies demostren que "les dones espanyoles es troben entre les més sexis, divertides i irresistibles de tot Europa", i per això demana a la Facua que els donin suport.

La polèmica, una vegada més, torna a estar servida.

Els Bombers, també

Però les noies de la companyia irlandesa no són les úniques que s'han tret la roba. Els Bombers de la Generalitat han editat un calendari per al 2009 amb les seves fotografies amb l'objectiu de finançar la seva participació en els XII Jocs Mundials de Policies i Bombers que se celebraran el pròxim any al Canadà.

Al calendari apareixen 15 bombers, deu d'ells del cos de Granollers (Vallès Oriental), dos de Roses (Alt Empordà) i la resta de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Santa Coloma (Barcelona), Olot (Garrotxa), en situacions pròpies de la seva professió i en alguns casos amb el tors nu.

Aquesta és la segona ocasió en què els Bombers de Granollers participen en l'edició d'un calendari per recaptar fons, ja que ja ho van fer el 2007 per finançar el seu viatge a Austràlia, on es van celebrar els Jocs Mundials d'aquell any.

La pròxima edició dels Jocs se celebrarà a Vancouver (Canadà) entre el 31 de juliol i el 9 d'agost de 2009 amb la participació de 10.000 atletes de 70 països, que hauran de superar més de 60 modalitats esportives, entre les quals destaquen el ciclisme, la natació i el múster -prova consistent a muntar una instal·lació de mangueres després d'una carrera de carros antics i omplir un dipòsit d'aigua sobre una tarima- .