La plataforma Salvem l'Empordà ha recollit, en poc més de quatre dies, 200 al·legacions contra el pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres. A més, ha repartit 15.000 fulls informatius per les cases de Figueres exposant la seva oposició a aquest pla, que preveu, entre altres punts, la construcció d'una anella ferroviària de 30 quilòmetres a l'entorn de Figueres, i de cinc carreteres d'accés a la nova estació de Vilafant amb una nova àrea industrial i comercial. Salvem l'Empordà a més, ha organitzat, pel proper 25 de novembre, un concert de protesta amb Toti Soler, Feliu Ventura, Titot, Meritxell Gené, Nen Magem i Josep Thió.

La campanya en contra del pla, a més de la recollida d'al?legacions,- el termini finalitza el 18 de novembre-, ha consistit en un seguit de xerrades per diferents municipis de la comarca com ara Navata, Pont de Molins, Vilafant i Vilabertran. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma, Montse Pasqual, ha denunciat la 'desinformació' dels ciutadans sobre aquest pla que contempla el creixement de Figueres i de setze municipis del seu voltant. 'La població està absolutament desinformada del tema del pla', ha dit Pasqual, tot afegint: 'Considerem que aquests instruments que decideixen el futur territorial haurien de crear-se a partir de la participació ciutadana i fruit d'un procés de consens. Malauradament no és així i la tasca informativa l'estem fent nosaltres i no l'Administració'.

Concert protesta

A més, Salvem l'Empordà ha repartit 15.000 fulls informatius per les cases de Figueres i s'ha demanat que els ciutadans signin les al?legacions. De moment, ja n'han recollit 200. Per les properes setmanes, la plataforma continuarà fent les reunions amb veïns i regidors de diferents municipis per reunir el màxim nombre d'al?legacions provenint de diferents sector. I pel proper dimarts 25 de novembre, a dos quarts de deu del vespre. al Teatre El Jardí de Figueres, Salvem l'Empordà ha organitzar un concert protesta per demostrar, segons ha explicat el portaveu de l'entitat, Lluís Benejam, 'demostrar l'emprenyada general que hi ha a la comarca per la destrucció del nostre territori'. El concert portarà el lema 'Defensem el tren, aturem la MAT... Salvem l'Empordà!'. Hi actuaran Toti Soler, Feliu Ventura, Titot, Meritxell Gené, Nen Magem i Josep Thió. El presentarà els membres de la Funcional Teatre i llegirà el manifest Jordi Dauder. Els fons recaptats aniran destinats a les campanyes de Salvem l'Empordà i Defensem el Tren.