L'Ajuntament de Tossa de Mar haurà de pagar durant vuit anys una hipoteca que ascendeix a un total de 790.000 euros, després d'assumir la gestió del geriàtric del municipal, que va adquirir comprat pel preu simbòlic d'un euro a l'empresa Conviure, que n'era la propietària i gestora.

Aquesta hipoteca, que l'Ajuntament vol subrogar-se, a l'espera que el Departament d'Economia de la Generalitat hi doni el vistiplau, és el resultat d'aquesta operació econòmica que representa fer-se càrrec de l'empresa, l'acceptació de la hipoteca sobre l'edifici del geriàtric i centre de dia i el deute.

Per a l'oposició, aquesta operació econòmica s'ha dut "d'amagat", assegura Pilar Mundet (PSC), que remarca que comportarà una "ruïna" per l'Ajuntament de Tossa. Segons la socialista, amb la crisi econòmica "l'equip de govern sempre diu que no hi ha diners i retalla en serveis públics" i ara, en canvi, amb la compra de Conviure "ha de sanejar els deutes d'una empresa privada".

En canvi, des del consistori, la primera tinent d'alcade, Maria Teresa Moré (AET), assegura que la despesa estava prevista en el pressupost d'aquest any 2008 i que el que es debatrà avui durant la sessió plenària de l'Ajuntament (adquisició de l'empresa Conviure), és un pur tràmit que "el nou interventor ha requerit i és una repetició", assegura la regidora.

Moré, a més, va recordar que la compra del geriàtric és un "afer llarg i complex", ja que tot arrenca de l'any 2002 i de la posterior dissolució, per part de la Generalitat, de la fundació que gestionava aquest equipament i el centre de dia, de la qual ella n'era patrona. La nova gestió del geriàtric, tot i ser municipal, l'assumeix la Fundació Vallparadís de Mútua Terrassa i aquesta, tal i com va afirmar Moré, haurà de pagar un cànon anual, que en cap cas, no comporta pas l'eliminació de la hipoteca.

De fet, es preveu que cada any la Fundació Vallparadís pagui 70.000 euros al consistori, una quantitat inferior als 96.500 euros, que haurà de pagar l'Ajuntament. Tant Mundet com Moré asseguren que per ara, la Fundació Vallparadís no està pagant cap quota, de moment, ja que estaria en període de proves.