L'Ajuntament de Banyoles va anunciar ahir que ha adjudicat les obres de remodelació de la ronda Fortià, en el tram entre el carrer Llibertat i el carrer de la Creu. El projecte el durà a terme la Unió Temporal d'Empreses (UTE) entre Salvador Serra SA i SECE, costarà 298.393,76 euros, i està inclòs en el pressupost d'aquest any, que compta amb una ajuda del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de 227.411,31 euros. No s'hi aplicaran contribucions especials.

El projecte pretén arranjar la zona del municipi que comunica el centre amb l'Estany de Banyoles per la zona de Cal General. El carrer té ara una amplada variable, però les voreres medeixen com a màxim 70 centímetres, cosa que no garanteix, ha indicat el consistori, el pas de vianants i el compliment de la normativa de barreres arquitectòniques.

Així, l'objectiu del projecte és remodelar el carrer per millorar els paviments i fer un carril bici pel costat del rec que enllaçarà amb l'Estany a través de la zona de Cal General. També es renovaran les xarxes de serveis, que han quedat obsoletes i s'intervindrà, ha dit l'Ajuntament, per dignificar i recuperar el rec.