14 de novembre de 2008
14.11.2008
Patrimoni

Campdevànol insta el Bisbat de Vic a reformar l'església de Sant Cristòfol que corre perill d'esfondrament

14.11.2008 | 14:15

L'Ajuntament de Campdevànol ha instat el Bisbat de Vic a impulsar una reforma a l'església de Sant Cristòfol perquè corre perill d'esfondrament. Es tracta de l'antiga parròquia de la població que fa anys que està abandonada.

Els tècnics del consistori han fet arribar l'estudi a la comissió de Patrimoni de Girona que coincideix en la necessitat de dur a terme l'actuació. El delegat de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, ha explicat que es tracta d'un element típic de l'arquitectura religiosa de muntanya als Pirineus i que té elements romànics antics d'interès. La voluntat és que l'Ajuntament i el Bisbat es posin d'acord per tirar endavant la reforma.

Segons ha detallat Sitjar, l'informe dels tècnics municipals de Campdevànol posa èmfasi en la necessitat de fer-hi una actuació perquè l'església corre perill de caure. Un extrem amb el que coincideixen els tècnics de Patrimoni que 'fan seu' l'estudi. Sitjar ha explicat que si finalment es tira endavant la reforma a l'antiga parròquia de Campdevànol, també proposen tirar endavant una campanya arqueològica podria fer sortir a la llum algun 'element nou'. 'Està abandonada, aquest és el problema', ha explicat el delegat de Cultura. Actualment l'església de Sant Cristòfol és propietat del Bisbat de Vic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema