Una dona d'uns quaranta anys d'edat i veïna de Palafrugell va aparèixer morta ahir al vespre en un aparcament del carrer Anselm Clavé del municipi. La dona presentava diverses ferides per arma blanca i va ser trobada poc abans de les nou del vespre enmig d'un bassal de sang i al costat d'un cotxe. L'home que la va trobar va donar la veu d'alarma de seguida però quan les assistències sanitàries van arribar al lloc ja no van poder fer res per salvar-li la vida. Els Mossos d'Esquadra treballaven ahir a tota velocitat per aclarir les causes del succés i trobar l'autor de les ganivetades. Una de les primeres hipòtesis és que pugui tractar-se d'un crim passional.

Va ser poc abans de les nou del vespre quan un home que caminava per l'aparcament del carrer Anselm Clavé (aixecat sobre el que era el vell camp de futbol de Palafrugell) va topar-se amb el cos agonitzant de la víctima. Tots els intents per reanimar-la van ser en va i la dona moria víctima de les ganivetades que presentava. La policia local i els Mossos d'Esquadra iniciaven llavors les indagacions per mirar de localitzar el culpable. L'unitat d'homicidis de la policia catalana arribava des de Girona poc abans de la mitjanit per pentinar la zona i recollir pistes que portin fins al culpable. De la mateixa manera, la comitiva judicial (el jutge de guàrdia de la Bisbal i l'equip forense) també van estar inspeccionant la víctima i l'entorn abans de procedir a l'aixecament del cadàver. En el moment de tancar aquesta edició no hi havia cap detingut en relació amb el cas però sí havia transcendit que la policia havia començat a fer els primers interrogatoris, entre ells al marit de la víctima, per atrapar el culpable.

La dona, d'uns quaranta anys i mare de família, era coneguda a Palafrugell ja que hi regentava un establiment comercial. Suposadament quan la van abatre a ganivetades anava a buscar el cotxe després d'haver tancat la botiga.

Amb aquesta nova mort violenta s'eleven a vuit el nombre de crims des de principi d'any a les comarques gironines. D'aquests, la meitat corresponen a episodis de violència sobre les dones.

El cas de Figueres

L'últim cas de violència contra les dones a les comarques gironines es va produir a principis d'agost a Figueres. Una noia de 20 anys moria a mans del seu ex-xicot, que després de tenir-la amagada la va portar en el maleter del seu propi cotxe fins la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

La noia, Diana, de nacionalitat hondurenya havia marxat amb un grup d'amigues a fer un mos. La seva mare -amb qui vivia des de feia nou anys a Figueres- en va denunciar la desaparició davant dels Mossos d'Esquadra. Durant tot el cap de setmana no havien tingut notícies ni de la víctima ni del seu ex-xicot.

La mare de la noia assassinada, així com alguns amics i coneguts, van assegurar que l'acusat estava "obsessionat amb ella" i que la perseguia i assetjava des que van deixar la relació, feia prop d'un any.