Els dos socis de govern de CiU al govern de Figueres, PSC i ICV, s'han posicionat en contra de la instal·lació d'una pista de gel a la Rambla per Nadal, projecte que defensa el grup convergent. Consideren que és un mal exemple en una situació de greu sequera a la comarca, malgrat s'utilitzi aigua de la depuradora. Pere Casellas (PSC) i Richard Elelman (ICV) van manifestar ahir el seu desacord amb la iniciativa, tot i que van expressar respecte per la decisió de CiU. Socialistes i ecosocialisten són partidaris de col·locar una pista sintètica, que no consumeixi aigua, i demanen que Convergència s'ho repensi.

L'àrea de Joventut, amb Yolanda Milán (CiU) al capdavant, és la responsable de la decisió. Malgrat l'oposició dels altres dos grups, haurien optat per repetir l'experiència de l'any passat i instal·lar la pista de gel a la Rambla. L'aigua necessària es preveu fer arribar de la depuradora i, per tant, la que s'hi gasti no serà potable. Tot i això, per al PSC la sequera i l'estat del pantà de Boadella (que es troba al 23% de la seva capacitat), "aconsella realitzar un exercici de pedagogia i renunciar a l'ús d'aigua per a usos lúdics". ICV, per la seva banda, es manifesta en la mateixa línia i afegeix que els regants de la comarca estan patint serioses pèrdues en les seves collites i que Figueres, "com a capital de comarca i com a ciutat influïda per aquestes circumstàncies, té l'obligació de donar exemple".

La postura dels dos regidors és plenament coneguda per part de CiU, segons va explicar el portaveu d'Iniciativa, perquè així ho haurien expressat a la junta de govern. Ara bé, una vegada el grup municipal de CiU ha decidit repetir l'experiència de col·locar la pista de gel, ICV i PSC diuen que no s'hi oposaran formalment i, si es donés el cas que s'hagués votar la iniciativa, no hi votarien en contra. "Sota cap circumstància significa aquest tema un problema intern del govern", va resumir Richar Elelman. Casellas, per la seva banda, creu que CiU encara podria optar per replantejar-se la decisió i optar per la pista sintètica.

La sequera castiga l'Alt Empordà des de fa més d'un any. Justament, el Nadal passat, la posada en marxa de la pista de gel a la Rambla a instal·lació de la pista a Figueres ja va generar aquest debat l'hivern passat.