14 de novembre de 2008
14.11.2008
apunts

Que n'aprenguin

14.11.2008 | 01:00
Que n'aprenguin

L'articulista valora la posada en marxa de certàmens culturals com
el Festicurts i l'Acústica

Tot a punt perquè el proper dimarts, 18 de novembre, s'iniciï a Figueres la quarta edició del Festicurts, una mostra de curtmetratges que, en només tres anys, s'ha convertit en un referent. Un ?exemple de tenacitat i tossuderia dels seus impulsors que, encapçalats per David Ruiz, van liar-se la manta al cap i van apostar per fer de la capital altempordanesa la capital dels curtmetratges. Un salt al buit sense xarxa que, i que serveixi de precedent, ha aconseguit una resposta molt destacable. Com a dada recordar que enguany s'han presentat més de 200 curtmetratges. Espectacular.
Quan fa tres anys aquesta mostra va començar a agafar forma poca gent hi confiava i, en més d'una ocasió, un servidor va escoltar comentaris del tipus "això és un festival impulsat per freaks i per a freaks". Doncs veient el resultat, sobretot pel que fa a la presentació de treballs ja que l'assistència de públic encara no és notable, benvinguts freaks i ja m'agradaria que a la ciutat i a la comarca comptessin amb més freaks d'aquest tipus que impulsen projectes valents i, al mateix temps, potents. Iniciatives que permeten que Figueres deixi de ser només Dalí.
Projectes com el Festicurts i, també és just recordar-ho, el reconegut Acústica, que ja està deixant petits els carrers de la ciutat.
Xavi Pasqual (Acústica) i David Ruiz (Festicurts), així com els seus respectius equips de col·laboradors, són dos exemples d'emprenedors que estimen la música i el cinema i que confien en les potencialitats de Figueres. Hi han apostat i els resultats ja han estat espectaculars a curt i mitjà termini. Si en Xavi i en David són freaks, beneïts siguin.
Valorant i admirant l'esforç titànic per engegar i consolidar iniciatives d'aquest tipus un servidor aconsegueix allunyar-se de la grisor que envolta la capital altempordanesa des de fa anys, una grisor que no s'acaba d'esvair. El Festicurts i l'Acústica són dos punts de llum en aquesta foscor perenne, dos exemples que tots plegats ?hauríem de conèixer i reconèixer.
Una idea brillant. Un projecte ben dissenyat i publicitat. Una dosi necessària de sort i, sobretot, treball, tenacitat i tossuderia. Aquesta simple fòrmula és la que explicaria bona part de l'èxit d'aquestes dues mostres.
A finals d'estiu, cada any, disfrutem de l'Acústica. A partir de dimarts toca asseure's a la butaca i disfrutar del Festicurts. No us el perdeu perquè val la pena i necessita un impuls definitiu de públic per superar altres mostres similars. Cal que els figuerencs i els altempordanesos se'l facin seu.
Els escèptics que encara el consideren fruit d'un grup de joves freaks que s'apropin al Museu de l'Empordà o al Cercle Sport i, simplement, que n'aprenguin. Potser d'aquesta manera començaran a superar la boira que els enteranyina la visió i iniciaran el camí per veure la ciutat en color. Figueres és molt més que Dalí. Figueres també és el Festicurts i l'Acústica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema