quan un nen fa una malifeta, intenta justificar-ho davant dels seus pares per fer-los creure que ell no en tenia la culpa. Quan un lladre roba, es defensa dient que les circumstàncies el varen obligar a fer-ho. Quan una persona maltracta la seva parella, al·lega motius provocats per un estat inconscient. Tots aquests arguments no justifiquen, de cap manera, el fet de les seves accions.

Després de llegir la carta que el nou alcalde trànsfuga ha adreçat als vilatans de Riudarenes, he tingut la mateixa sensació. La seva intenció és confondre el poble amb arguments falsos, amb l'únic propòsit de defugir la realitat que tothom ja coneix: varen trair el vot popular amb el suport d'un personatge de dubtosa reputació que la societat democràtica condemna i anomena trànsfuga.

Senyor Colomé, és de valorar el que vostè diu, que el seu únic i principal objectiu és treballar pel poble. Dic això perquè de ser així, haurien d'haver-ho sabut fer des de l'oposició, que és on el poble els va posar. Aquest argument no té força des del moment que han trencat un projecte que pertanyia a l'AIR-PSC. Com pot dir que "l'oposició ha optat per dinàmiques perverses, amb ingredients tòxics, només per generar polèmiques i confusions" quan són vostès els qui han provocat tot aquest enrenou?

Com gosa enganyar el poble amb el tema de la llar d'infants, quan tothom sap, de pròpia mà de l'exdirectora, els motius reals del que ha succeït?

Com s'atreveix a dir que el govern antic ha deixat una situació precària a l'Ajuntament, la qual cosa obliga a endeutar el poble fins a límits insospitats? Què en sap vostè de les solucions que tenia l'anterior govern de l'AIR-PSC per fer front a tots aquests "deutes" que, segons vostè, diu que hi ha? Perquè ho sàpiga tothom, l'AIR-PSC tenia ja solucions concretes per a tots aquests problemes que ara se'ls presenten a vostès i que no passaven per l'opció que vostès volen dur a terme. Estem farts de sentir aquesta paraula, "deute", quan encara no han demostrat res i a més són vostès qui s'han ficat en un lloc que no els pertocava. Per tant, facin el favor de demostrar al poble que saben portar un ajuntament.

Com s'atreveix a dir que el projecte de la nova escola estava encallat quan amb l'anterior govern ja estava solucionat i ja, a hores d'ara, es començarien a veure els resultats?

Com s'atreveix a qüestionar el bon funcionament de l'empresa de serveis Semursa quan s'ha demostrat que aquest any quasi ha duplicat els guanys en relació amb l'any anterior?

Com s'atreveix a anomenar el centre cultural polivalent com un lloc perquè "qualsevol associació hi pugui fer actes" si vostè no és capaç de fer-hi els plens municipals, a pesar d'haver-ho demanat en repetides ocasions? No oblidi tampoc que si ara gaudeix d'una remodelació digna és gràcies al govern de l'AIR-PSC.

Com pot parlar de la Festa Major com una festa magnífica tenint en compte el cost que ha representat per al poble? Si comparem la qualitat/preu, queda molt enrere la seva definició.

Vostè pot demanar el vot de confiança dels ciutadans de Riudarenes i el que vulgui, però el "vot" que val en aquests casos és el que va sortir de les urnes i no era per a vostès. Això els ciutadans de Riudarenes no ho oblidaran. Pot sentir-se legitimat en el seu càrrec, com diu, perquè la lei l'empara però hi ha altres coses que s'han de tenir en compte en les persones que volen governar, com són l'ètica, respecte al poble, dignitat, bones maneres, saber estar en el lloc on li pertoca, etcètera. I d'això, tant vostè com el seu equip, n'estan demostrant una manca total.

Senyor Colomé, vostès, pel poble, no estan legitimats, no estan capacitats per governar, no tenen recursos i l'única cosa que faran serà endeutar el poble i alentir, per no dir desfer, una dinàmica de progrés i benestar que s'ha anat materialitzant al llarg d'aquests 13 anys de govern legalment constituït de l'AIR-PSC.

I per favor, no critiqui més i no intenti enganyar el poble amb la posició que està desenvolupant l'AIR-PSC, ara a l'oposició, ja que són els únics que tenen dret a sentir-se ultratjats i víctimes d'una situació provocada per la irresponsabilitat d'uns trànsfugues que han portat el nostre poble fins a aquest estat vergonyós de crispació i enfrontaments, a més de la mala imatge que estem donant als altres municipis.

Vull fer una crida a les 522 persones que varen votar l'AIR-PSC en les darreres eleccions municipals i que els va permetre governar amb majoria absoluta, i a les que no van anar-hi perquè pensaven que igualment ja guanyarien. Si els vau votar, és perquè heu cregut en una tasca de 13 anys de govern i en un futur esperançador de la mà d'AIR-PSC. No us deixeu enganyar, aquests personatges de CiU faran tot el possible per desacreditar el bon nom de l'Agrupació Independent de Riudarenes. Ara és quan hem de fer pinya i demostrar, de la manera que tothotm cregui més convenient, que no els volem, que no ens agrada la seva manera de fer les coses i ja que no els podem fer fora, tornar a demostrar d'aquí a dos anys i mig qui és que ha de governar Riudarenes una altra vegada.