15 de novembre de 2008
15.11.2008

Les inversions del 2009 se centraran en el Pla de barris i el Puosc

Representaran un 17% de la xifra total dels pressupostos, que pugen fins a 34,5 milions

15.11.2008 | 01:00

L'equip de Govern a l'Ajuntament de Palafrugell (Entesa, ERC i CiU) va presentar ahir al matí la proposta pels pressupostos de l'exercici de l'any que ve, que pujaran fins a 34.500.000 milions d'euros. Cal destacar que les inversions representaran un 17% del total i es centraran en actuacions de carrers, ja que són les obres més importants en un municipi segons l'alcalde de la localitat, Lluís Medir.
Si comparem els pressupostos del 2009 amb el 2008, són bastants semblants. Aquesta és la valoració que l'alcalde va expressar ahir, tot i que va destacar que anticipant-se al moment de crisi econòmica que s'augura "hi ha hagut canvis de despesa voluntària" i s'han destinat més recursos a aquelles despeses que han cregut més necessàries.
"El més importants són les inversions als carrers", va assegurar Medir, per aquest motiu les inversions principals estaran destinades al Pla de barris i al Pla d'usos d'obres i serveis de Catalunya (Puosc). Tot i això, també hi haurà alguns dels carrers que no estan inclosos en aquests dos plans on també s'hi realitzaran actuacions de millora. L'alcalde va destacar l'actuació en els carrers de l'Hortal d'en Pou i propers a aquests -per part dels inclosos al Puosc i de dos carrers propers a la fronatera entre Calella i Llafranc com són el carrer Lluís de Santàngel i el Creus -inclosos en el Pla de barris.

Forta inversió pel Suro
L'actuació que rebrà una dotació i injecció important econòmica serà el Museu del Suro, en el que s'invertiran 700.000 euros "per la seva recta final", va afirmar Medir i poder així completar les fases que encara queden pendents.
Per altra banda, les inversions també tindran cabuda per incloure partides destinades a tasques de medi ambient, com és el cas de la instal·lació de diverses plaques solars, així com la millora de l'enllumenat de nous sectors del terme municipal. El total dels diners destinats a aquest conjunt d'inversions serà de 6.500 euros, corresponents al 17% del total pressupostat.
Segons va explicar Medir el procés d'elavoració dels pressupotos del 2009 no ha estat gaire complicat, ja que s'ha partit de la base que es comptarà amb un romanent de tresoreria positiu aquest 2008. Per tant, tot i que algunes de les partides s'han calculat a la baixa "es podrà comptar amb aquest coixí", va concretar l'alcalde, i va afegir que de fet, aquests diners sobrants, no s'han exhaurit de manera "premeditada i això ha estat una sort".
Dilluns que ve serà el ple del consistori el que decidirà si es tira endavant aquesta proposta per unanimitat o algun dels tres partits a l'oposició (PSC,ACM i PP) es manifesta en contra del criteri o d'algunes de les partides estipulades i detallades al document per l'equip de Govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema