El cos de Policia Municipal de Tossa de Mar compta amb dos agents que no han passat els examens d'avaluació psicològica però que malgrat tot hi presten servei en règim d'interinatge. A un d'aquests agents ni tan sols se li ha donat l'arma reglamentària perquè dins el cos sempre s'ha considerat que no estava en condicions de dur-la, mentre que l'altre policia que no va passat el test psicotècnic sí que en porta.

Però aquests no són els únics casos d'agents que pateixen algun impediment que els pot condicionar de manera negativa a l'hora de tirar endavant la seva feina. Un dels caporals del cos pateix de daltonisme, una alteració genètica que provoca que la persona no percebi bé alguns colors -generalment no distingeixen entre el verd i el vermell. La responsabilitat de fer passar examens mèdics als agents municipals és dels consistoris.

El cos de Policia Municipal de Tossa compta amb una trentena d'agents i sovint ha estat causa de polèmica, com ara quan es va nomenar de manera interina caporal un agent que no tenia permís de conduir, o quan els agents van protagonitzar una protesta laboral soterrada tot donant-se de baixa mèdica alhora. D'altra banda, el cos porta a terme batudes regulars a la costa i a les cales més arrecerades de Tossa que han permès aumentar l'eficàcia a l'hora de detectar desembarcaments de droga, una activitat delictiva habitual a l'accidentat litoral tossenc.