L'Ajuntament de Tossa de Mar deu els endarreriments salarials al personal laboral des del mes de juny del 2007, cosa que representa, segons el Comitè d'Empresa, una mitjana d'uns 500 euros per persona. En aquests moments, al consistori tossenc hi treballen prop de 90 persones sota el règim de personal laboral -aquelles persones que ocupen una plaça a l'entramat municipal però que no són funcionaris- i amenacen amb mobilitzacions si l'Ajuntament no es comproment a pagar-los aquests endarreriments, en total, els de fa 20 mensualitats -amb pagues dobles incloses- i que suposen uns 40.000.

El president del comitè d'empresa, Antonio Ponce, assegura que l'ambient està molt enrarit i que "s'està estudiant per part del comitè d'empresa fer alguna cosa, ja que la gent està enfadada". Ponce considera que la situació ja ha arribat al seu límit perquè "s'ha dialogat però encara no s'ha cobrat res, tot i que l'alcadessa es va comprometre a fer tot el que marca la llei".

Aquests endarreriments que deu l'Ajuntament provenen dels increments salarials de l'any 2007, explica Ponce, que estaven marcats en un 5,75% però que finalment, consistori i treballadors van acordar que fos "només del 4,54%" assegura Ponce, tal i com preveu el conveni de la construcció, al qual està acollit el personal laboral de l'Ajuntament de Tossa. Com a avançament, el mes de febrer els treballadors van cobrar un 3% d'aquest deute que té el consistori amb ells, i des de llavors, les negociacions han arribat a un punt mort. El mes d'agost va ser l'última reunió entre Ajuntament i consistori per aclarir aquest tema i des de llavors, "a d'ata d'avui no s'ha fet efectiu cap pagament", afirma Ponce lamentant-se de la situació.

El president del comitè d'empresa, a més, recorda que a principis d'estiu van convocar una protesta per mostrar el seu desacord per aquest fet, però dos dies abans, "ens vam reunir amb l'Ajuntament hi es van comprometre a pagar-nos i no ho han fet" i assegura que l'Ajuntament busca excuses, "dient que han canviat l'interventor, per retrassar el pagament".

"Pagarem abans de fi d'any"

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom (CiU), va afirmar ahir que l'Ajuntament té un compromís adquirit per pagar els endarreriments del 2007 als treballadors i que "el nostre interès és fer-ho abans de finals d'any".

La primera edil es va mostrar sorpresa davant l'anunci de protestes per part dels treballadors però, va afirmar "que hi tenen tot el dret" i que a l'Ajuntament "només ens falta acabar d'ultimar unes dades". Per altra banda, Colom va explicar que tot i la mala cojuntura econòmica el consistori es va comprometre aquest estiu a pagar-los durant aquest any i que per tant, així serà.