17 de novembre de 2008
17.11.2008

Els propietaris de Paladium demanen protecció policial per tapiar el local

L'Ajuntament de Platja d'Aro va donar l'ordre de tancament perquè s'hi han posat a viure uns "okupes" de manera il·legal

17.11.2008 | 01:00
Una mostra de l´estat de degradació en el que es troba la finca de la sala Paladium.

Els actuals propietaris del solar i l'exdiscoteca Paladium de Platja d'Aro, els directius de l'empresa Promesma, estan disposats a tapiar les entrades del local si l'Ajuntament els proporciona protecció policial. Segons han assenyalat ells mateixos, "ja sabem que s'hauria de tapiar, però si no podem anar-hi amb la policia, ho tenim molt malament".

Des de fa un parell d'anys, concretament des de l'estiu de 2006, una part de la discoteca i l'antic edifici de Casa Vella, estan ocupats per algunes persones, que viuen allà dins sense aigua corrent, ni llum ni cap mesura higiènica, cosa que, al marge d'alguna discussió, està comportant molt malestar entre els veïns.

Fa uns dies l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va requerir als propietaris de l'antiga discoteca Paladium a través d'un decret d'alcaldia que tanquessin els accessos a dins de la finca amb la finalitat d'evitar que hi ?segueixin vivint okupes il·legalment. Al mateix temps, el grup municipal socialista va reclamar que es faci enderrocar l'edifici a causa del seu mal estat, com ha pogut comprovar Diari de Girona.

Presència policial

Els propietaris de la societat Promesma han volgut deixar molt clar que "veiem necessari que el recinte s'hagi de tancar i tapiar el local, però primer volem parlar amb l'alcalde, Joan Giraut, perquè ens faci acompanyar per la policia local atès que si hi anem a tapiar-ho amb dos o tres paletes que estiguin sols, pot haver-hi violència".

Els directius de la promotora que ara és propietaria de la finca han assegurat que "mirarem d'arreglar-ho com més aviat millor. Quan ens vam assabentar ja fa temps que hi havia aquest problema ho vam estar raonant, però vam pensar que, amb el fred de l'hivern, marxarien, malgrat que no ha estat així".

Promesma ha de començar la urbanització, però, segons un dels socis, "ja hi ha la junta de compensació, el que passa és que vulguis o no tot es va retardant, davant la situació que tenim. Tot i això, si ens ajuden policialment tapiarem el local per tal d'evitar-nos més problemes".

La discoteca Paladium, una de les més famoses de tota la Costa Brava, es va inaugurar a l'any 1966, però una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la va fer tancar ara fa set anys perquè l'explotador del negoci va fer obres d'ampliació sense cap permís municipal ni planells d'obres. Des de llavors, la finca i el local han estat abandonats, i, des de l'any 2006 hi viu gent desconeguda. L'Ajuntament reclama el tancament o l'executarà de forma subsidària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema