Comerç Figueres Associació afronta la campanya de Nadal amb cert pessimisme, ja que les previsions apunten que serà "fluixa", segons ha indicat el seu president, Jordi Rotllan, i amb la perspectiva que quan acabin les rebaixes encara serà pitjor. Pel que fa a la contractació durant desembre i gener, aquesta serà puntal i durant menys dies i menys persones. Amb tot, no s'espera que hi hagi acomiadaments de treballadors amb contracte indefinit, ja que, segons el president dels comerciants, es tracta d'un sector "molt conservador" pel que fa els llocs de treball.

El comerç a Figueres arrossega una campanya d'hivern molt dolenta, especialment després del pont del Pilar a l'octubre i les previsions no són millors. Per aquest Nadal, s'espera que sigui fluixa i que no es recuperaran les pèrdues que s'han produït especialment després de l'estiu. Amb tot, segons el president de Comerç Figueres Associació, el pitjor encara està per veure i serà la campanya de primavera, just després quan s'acabin les rebaixes. Rotllan lamentava les repercussions en aquest sector l'efecte psicològic de la crisi en els hàbits de compra dels figuerencs. Pel que fa a la contractació durant aquests mesos de desembre i gener, aquesta serà puntual i durant menys dies i menys persones.

Targeta solidària

Rotllan va fer ahir aquestes declaracions en el marc de la signatura del conveni de col·laboració amb entitats solidàries de la comarca amb la participació de l'Obra Social de la Caixa, pel qual fins al 7 de gener per cada compra feta en els establiments adherits amb la la Targeta Client de Comerç Figueres, se'n destinarà una part a aquestes entitats. Enguany, s'han ampliat en dues les entitats adherides, com són El Dofi i Cor-Fi, a més de Càritas, Creu Roja, Alzheimer, Altem i Càncer, totes elles d'àmbit comarcal. A l'acte hi han assistit les associacions que formem l'Eix Empordà -Roses, Castelló-Empuriabrava, l'Escala i Llançà.