18 de novembre de 2008
18.11.2008

La comunitat sikh d'Olot convida tota la població a la festa del guru Nanak

Preveuen que la festa, que tindrà lloc diumenge al Pavelló Firal, aplegui de 1.500 a 2.000 persones

18.11.2008 | 01:00
El secretari, Bagicha Sing, al mig, parla als mitjans.

L'Associació de Panjabis de la Garrotxa ahir va convidar tota la població d'Olot a participar a la festa que commemora el naixament del guru Nanak Dev Ji (1469-1539), fundador de la religió sikh. L'entitat preveu que la festa aplegui entre 1.500 i 2.000 panjabis d'Olot, Lloret de Mar, Blanes i d'altres localitats de les comarques gironines. L'associació ha convidat per carta totes les entitats d'Olot i tots els veïns a través d'una roda de premsa. "És una bona oportunitat per conèixer-nos els uns i els altres", va dir el secretari de l'entitat, Bagicha Sing.
La festa, que començarà a les 9 del matí al Pavelló Firal, consistirà en el parlament d'un estudiós de la religió sikh, que aprofundirà en el missatge del guru Nanak. Tot seguit hi hauran cants religiosos i un dinar comunitari a base d'un menú vegetarià. Bagicha Sing va explicar que preveu que la festa s'allargui fins a les 3 de la tarda.
La comunitat sikh d'Olot, segons va dir Bagicha Sing, és la més elevada pel que fa a percentatge de l'Estat espanyol. El secretari de l'entitat va explicar que a Olot hi ha uns 1.500 panjabis que treballen majorment al sector de les càrnies, encara que també n'hi ha al plàstic, i filtres de piscina. Bagicha Sing va definir la gent d'Olot i de la Garrotxa com molt acollidora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema