El president de la Diputació, Enric Vilert, va reconèixer que aquestes partides extraordinàries poden ser un gran incentiu per a les poblacions més petites.

Aquestes ajudes han de sumar-se als 8,5 milions d'euros que aquest any va destinar la Diputació als seus municipis, i que serviran per finançar actuacions realitzades durant l'exercici econòmic del 2008.

Tots els municipis poden optar a aconseguir aquesta aportació extra. La diferència entre aquestes partides i altres de característiques semblants és que els consistoris les rebran per obra feta de manera immediata.

La intenció és assignar les partides econòmiques abans d'acabar l'any. En aquest sentit, Vilert va reconèixer que aquestes ajudes poden ser "modestes" per als ajuntaments més grans, però per als petits pot ser una injecció important a l'hora de tancar l'exercici d'aquest any.

En el mateix ple també es va aprovar una partida de 222.000 euros per als museus de les comarques de Girona en 2008 en el marc del programa de col·laboració que es realitza anualment amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat.