L'Ajuntament de Palafrugell ha multat uns veïns de Tamariu amb la quantitat de 4.000 euros per haver talat quatre arbres de la seva finca sense el permís municipal corresponent. Aquesta infracció va ser comesa durant el primer trimestre d'aquest any i a dia d'avui encara no s'ha reparat, malgrat que l'ajuntament els ho exigís a finals del mes de juny.

Segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial Provincial de Girona (BOP), el passat 13 d'octubre l'Instructor municipal va sancionar una veïna de Palafrugell i el corresponent executor per haver realitzat unes obres en una finca situada al carrer Aigua Xelida de Tamariu. En concret, i segons s'especificava a l'informe emès per l'àrea de Medi Ambient municipal, aquestes dues persones van procedir a talar quatre exemplars d'espècies arbòries de creixement lent. Aquesta infracció urbanística, considerada com a "lleu", suposarà per als infractors una multa de 2.000 euros per a cadascun, que inclou pràcticament el màxim de la sanció permesa segons disposa la Llei d'urbanisme de la Generalitat per aquest tipus de sancions (les lleus poden multar-se des dels 300 fins als 3.000 euros).

L'Ajuntament va detectar la il·legalitat a principis del mes d'abril i va ser després, quan la propietària va sol·licitar la llicència per legalitzar l'acció ja comesa, però va ser denegada pel consistori posteriorment. La sanció arriba al mes d'octubre després d'exigir-los dues vegades que es procedís a "la restauració de la realitat física alterada" i de no haver complert la petició.