19 de novembre de 2008
19.11.2008

El Govern comença les obres de reforma de la llotja del port de Blanes

Les obres suposen una inversió de 476.000 euros i es preveuen executar en un termini de 5 mesos i mig

19.11.2008 | 01:00
Ports de la Generalitat va iniciar les obres fa pocs dies.

La direcció de Ports de la Generalitat ha iniciat la rehabilitació de la llotja de peix del port de Blanes. L'objectiu és adaptar l'edifici als nous requeriments de qualitat, sanitaris i ambientals per tal d'oferir un millor servei al sector pesquer. Les obres es preveuen ?executar en un termini de cinc mesos i mig i suposaran una inversió de 476.000 euros.
Entre les actuacions més destacables hi ha l'ampliació en 255 metres quadrats de la zona de refrigeració, que permetrà separar en dos espais el circuit del peix i el del gel, amb una cambra de conservació, una cambra de congelació i una cambra pel gel; la construcció d'un nou tren de rentat per a les caixes del peix i a més, s'adequarà i equiparà una cabina per a les anàlisis veterinàries. Per altra banda, el projecte també preveu canviar els tancaments, els paviments i els revestiments de la sala de subhasta, la zona de manipulació i l'àrea d'expedició del peix.
La reforma de les llotja de peix de Blanes és una de les actuacions previstes en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. La rehabilitació de les llotges de peix de Catalunya es preveu executar en tres anys, i suposarà una inversió de 3,8 milions d'euros, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d'aquesta inversió serà retornada a Ports pel Departament d'Agricultura, a través del Fons Europeu de Pesca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema