Futbolí, tennis taula, billar americà, rock català, concurs de ball de màquina DDR i jocs de Play amb pantalla gegant són les primeres activitats d'una àmplia i duradora programació de lleure alternatiu per a joves a Olot. L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, en col·laboració amb l'entitat juvenil Festatube, és la impulsora d'una iniciativa que pretén substituir dies de discoteca i de bars per activitats considerades més sanes.

Segons va explicar ahir el regidor de Joventut, Joaquim Monturiol, la primera jornada de lleure tindrà lloc el proper diumenge 23 de novembre de les cinc de la tarda a les vuit del vespre al pavelló d'esports. Està destinada a joves de primer a quart d'ESO i té l'objectiu de possibilitar que els amics es reuneixin i que participin en partides de futbolí, tennís taula, billar americà i taka taka. Monturiol va precisar que no es tracta de competir sinó de jugar i divertir-se.

La segona activitat, que està organitzada enterament per Festatube, consisteix en un concert de rock català a dos quarts de dotze de la nit al Pavelló Firal. Els grups que actuaran són Strombers, Ben Sukats i Red Souls.

La darrera activitat programada per al 2009 és la que tindrà lloc de les deu a la una a l'espai Núria. El programa preveu concurs de ball amb la màquina DDR i jocs de Play amb pantalla gegant. També està destinada a joves que cursen de primer a quart d'ESO. Monturiol va anunciar que a partir de l'experiència al gener es presentaran més activitats.