veïnatge el golfProblemes d'accés a un habitatge.Camí de pujada a la urbanització Les obres del TAV.

El veïnatge del Golf de Sant Julià de Ramis -format pel Triangle d'Or, Girona Alta i Lábaro- ha patit durant dos mesos el pas dels camions de les obres del TAV pels carrers de la urbanització. Aquest trànsit pesant ha provocat que el vial, especialment el de la urbanització Girona Alta, s'hagi esmicolat en alguns trams. Uns danys que han estat provocats pel pes dels camions que pujaven carregats amb la sorra sobrant de les obres de la gran infraestructura ferroviària que s'està executant a Sant Julià de Ramis.

Els veïns dels diferents sectors del Golf van explicar que des de fa mesos els camions del TAV circulen pels seus carrers, si bé l'anar i venir de vehicles es va accenturar ara farà "un parell de mesos". Un dels propietaris afectats per les obres va estimar que per davant de casa seva hi podien arribar a passar uns 300 camions.

El pas de vehicles, però, es va aturar dilluns a la tarda. Segons va manifestar l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa (PSC), el moviment de camions "es deu a unes obres que s'estan executant en la urbanització Lábaro". Unes obres que tenen el corresponent permís d'obres del consistori. "S'està fent una obra urgent que neix arran d'un conveni entre l'Ajuntament de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis per connectar la xarxa de clavegueram de Lábaro a la de Sarrià de Ter". Els veïns van denunciar no tenir coneixement del que s'hi estava fent. No obstant, Casassa va manifestar que se'ls va informar a través de l'associació de veïns.

De fet, els veïns havien arribat a pensar en diverses opcions que especulaven sobre el trànist de camions carregats de sorra que anaven a descarregar a la zona del Golf. Respecte aquestes hipòtesis, l'alcalde va esclarir que el promotor tenia "permís per fer abocaments de sorra per aixecar un camí entre La Mata i Sarrià de Ter". Un tram que, segons la versió municipal, s'ha hagut d'aixecar la cota fins a 1,6 metres d'alçada per tal de fer passar la xarxa de sanejament. D'aquesta manera queda esclarida la incògnita dels veïns sobre els perquè del pas de camions carregats de terra.

Arranjament dels carrers

D'altra banda, Narcís Casassa va explicar que el promotor li ha assegurat que arreglarà la setmana que ve els trams de carrer que s'han malmès pel pas dels camions que segons els veïns circulaven des de les set del matí fins a les vuit del ?vespre. "És ell qui ho ha d'arreglar i ho farà la setmana que ve", va dir. En concret, va indicar, un sot que hi ha al carrer Bateria i un parell més de la pujada que porta al veïnatge del Golf des de Sant Julià de Ramis.