21 de novembre de 2008
21.11.2008

Eximeixen una dona de pagar la pensió de la filla de la seva parella sentimental

L'Audiència de Girona corregeix la sentència que l'obliga a responsabilitzar-se de l'alimentació de la menor

21.11.2008 | 01:00

L'Audiència de Girona ha revocat una sentència que obligava una dona a fer-se càrrec de part de la pensió alimentària que havia de pagar la seva actual parella sentimental a la seva exdona. Segons el Jutjat de Primera Instància número 6 de Girona, els ingressos d'Elena Porras servirien per "coajudar a la sufració de la pensió".
La decisió judicial atorgava la guàrdia i custòdia de la nena a la mare. La parella es va separar formalment el 2004 i, aleshores, van firmar un conveni de mutu acord amb el qual el pare es comprometia a pagar 240 euros mensuals de pensió alimentària.
Ara l'Audiència diu que "s'ha d'acceptar la queixa del pare" i considera "la impossibilitat de valorar els ingressos que pot percebre la nova parella sentimental per fixar l'import que ell va pagar en concepte d'alimentació". A més, la nova sentència redueix la pensió a 180 euros ja que té en compte que la mare té uns ingressos "una mica més alts" i una hipoteca inferior.
Per altra banda, al juny l'advocat de l'exdona va afirmar a aquest diari que la demanda s'havia iniciat perquè feia dos anys que el pare no pagava la pensió. En realitat, es basava en un divorci contenciós i les proves aportades i una testifical confirmen que es realitzaven abonaments parcials pactats amb l'exparella. La mare mai va renunciar als pagaments totals i el pare es va comprometre a abonar-los quan li fos possible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema