La penya barcelonista Almogàvers ha organitzat una pedalada solidària al 30 de novembre per recaptar fons per la investigació de les malalties congènites dels infants. La pedalada solidària recorrerà els municipis d'Olot, Riudaura, la Vall d'en Bas i les Preses. El final del recorregut serà al Pavelló Firal, on l'organització oferirà la possibilitat de dinar. La jornada s'allargarà tot el dia a través de jocs per als petits al Recinte Firal. Segons els representants de la Penya, l'organització de la pedalada ha estat molt difícil arran de posar d'acord els diferents ajuntaments i els serveis de seguretat. L'activitat recupera l'esperit del desaparegut Dia del Pedal que amb sortida i tornada a Olot recorria alguns dels indrets de les rodalies de la ciutat. La Diada del Pedal que va arribar a fer més de 20 edicions es va deixar de fer pel difícil control que significava compatibilitzar una caravana ciclista informal de totes les edats amb la circulació viària, encara que fos la d'un diumenge al matí.

A més la Penya, també, ha editat un calendari amb 12 obres cedides per artistes olotins En concret les imatges que mostra la publicació són d' Alonso, Xavier Carbonell, Clapera Mayà, Danés Berga, Kim Domene, Garralda, Anna Manel.la, Xavier Mas, Peret Plana, Rosa Serra, Jodep Traité, i Vilà i Moncau. Les còpies del calendari es podran comprar a la llibreria Sant Miquel, a can Trinxeria i al local de la Penya, al barri del Morrot. Els originals estaran exposats a la galeria M&M d'Olot per poder oferir els preus i el 14 de febrer tindrà lloc una subhasta.

Les coordinadores de l'activitat, Montsé Alsina, i Sònia Farrés, han puntualitzat que a la campanya col·laboren la Fundació Albert Bosch i la Fundació la Vall d'Hebron.