Els comerciants de Llagostera no acceptaran més endarreriments en les obres que s'estan fent als carrers del municipi en el marc del Pla d'Accessibilitat. Així va quedar clar ahir en un document penjat al lloc web de la Unió de Botiguers, i així ho van manifestar fonts dels comerciants a aquest diari. "No acceptarem un Nadal sense carrers transitables. No acceptarem més dates que no s'acompleixin. No podem seguir rondinant per dins i fer bona cara quan entra un client", sentencia l'escrit. És la resposta a l'incompliment dels terminis de les actuacions a dur a terme en alguns dels carrers més cèntrics del municipi, que l'empresa adjudicatària de les obres, el consistori i els afectats van acordar fa poc més d'un mes. L'alcalde, Fermí Santamaria (CiU), va reconèixer ahir que no s'han complert aquests terminis, però va assegurar que l'Ajuntament exigirà a principis de la setmana que ve a l'empresa que "faci tot el que sigui necessari per recuperar el temps perdut".

Els comerciants es queixen que "la majoria de punts a què es va comprometre l'empresa el 16 d'octubre s'han incomplert". Per exemple, indiquen que encara no s'han acabat les obres de la part alta del carrer Àngel Guimerà, que havien d'estar finalitzades el 15 de novembre. Això, critiquen, ha provocat que el dia 17 no comencessin les actuacions a la part alta del carrer Consellers.

Són només dos dels sis punts que esmenten els botiguers, algun dels quals ha fins i tot tancat portes a conseqüència de les obres. "Som conscients que les obres ocasionen molèsties inevitables que s'han d'acceptar", diuen els comerciants, "però la nostra tasca és que això es faci amb les mínimes molèsties", afegeixen.

Diuen que les seves crítiques són sobretot per a l'empresa, que no consideren capacitada per assumir aquestes actuacions, però exigeixen al consistori que assumeixi responsabilitats. I és que, afirmen fonts de l'associació, els problemes no són només per als botiguers, sinó per a tots els qui han de transitar pel nucli antic i per als veïns. Santamaria va explicar ahir que dilluns es reunirà amb responsables de la gerència de l'adjudicatària, perquè els últims endarreriments "han sigut la gota que ha fet vessar el got". Santamaria va dir que s'exigirà a l'empresa que posi tots els mitjans per recuperar el temps perdut i perquè els carrers siguin transitables per Nadal.