L'Ajuntament de Forallac va organitzar aquest passat dijous a la tarda al saló de plens una xerrada informativa sobre Nexes, el viver d'empreses i centre de negocis que en breu entrarà en servei al polígon industrial del municipi. La xerrada s'emmarca en el cicle "Dijous emprenedors" que promou el Departament de Treball de la Generalitat i anirà a càrrec de Quim Gudayol, gerent de Nexes. Segons fonts municipals, el viver disposa de 8 naus de 80 metres quadrats, un gran espai on se situaran els despatxos de diferents mides (entre 8 i 27 metres quadrats), la recepció, la sala de reunions i les oficines d'administració, i una nau independent on hi haurà la sala de formació. La previsió és que s'hi puguin establir fins un total de 24 empreses.

El viver i centre de negocis és un equipament que disposarà d'un servei destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació i encara no prou consolidades, de manera que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible -per sota del mercat lliure- que facilitin el funcionament i creixement de la seva empresa durant els primers anys. D'altra banda, el centre de negocis està orientat a empreses ja consolidades que volen disposar de serveis puntuals.

L'Ajuntament preveu que Nexes es converteixi en un dinamitzador econòmic del municipi i el seu entorn. Aquest ha de ser un equipament estratègic en la dinamització social i econòmica de Forallac, segons l'Ajuntament, ja que facilitarà el desenvolupament de noves activitats econòmiques i, en conseqüència, fomentarà la creació de nous llocs de treball.

El nou equipament està situat en una nau construïda en una parcel·la municipal de 9.400 metres quadrats situada entre el carrer de les Alzines i el carrer dels Oms, del polígon industrial del Vulpellac. La seva construcció va costar 604.842 euros, que van ser finançats a parts iguals per l'Ajuntament i la UE, a través dels fons FEDER.