El ple de Blanes va aprovar ahir per unanimitat una moció presentada pel grup d'ERC, a l'oposició -després d'unes esmenes de l'equip de govern (CiU-PDB)- per exigir a la societat Planticha SL que deixi el camí del Vilar obert fins que se signi un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i aquests.

El camí del Vilar es va tallar fa uns mesos per les obres efectuades a la finca Mas Montells número 71 de Blanes, propietat del pregoner de la Festa Major de Blanes d'aquest any, el farmacèutic Joan Adell. ERC considera que el conveni que el consistori vol signar el que fa és ser "un acord que amaga obres il·legals" i que el que no es pot fer és "validar polítiques de fets consumats", afirmava Conxita Boldú (ERC).

Davant d'aquestes crítiques, el regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), va recordar que fa un mes es va arribar un acord al plenari sobre aquest tema i que contempla coses positives per al municipi com ara, que "el camí s'inscrigui al registre de la propietat" i que "una part de camí inexistent es crearà de nou i es farà amb una cessió gratuïta" per al municipi. Pel que fa a tractes de favor, Gibert va afirmar que "s'ha obert un expedient de disciplina urbanística i que no hi ha cap mena de tracte diferencial" pel fet que sigui una persona coneguda al poble. Per tant, se'ls aplicarà una sanció econòmica.

El conveni se signarà en breu

Des d'ICV-EUiA, Joan Salmerón va assegurar que el que volen des del seu grup és un "camí obert , un camí que ho sigui per a tots"; el PSC, per la seva banda, va insistiri en què l'acord del ple anterior ja posava fi al problema del camí del Vilar però, finalment, es va avenir a la moció i amb tots els grups va votar-hi a favor. Gibert va explicar que el conveni urbanístic sobre el camí del Vilar passarà pel ple en breu i que es tornarà a parlar d'aquest tema tan controvertit.