Un total de 5 restaurants de les comarques gironines van ser premiats ahir a la tarda en l'entrega de premis de la 2a edició del concurs a la millor carta de vins, Cartavi 2008, celebrat al Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona.

D'entre els més de 450 restaurants catalans presentats, gairebé una seixantena han estat premiats en diferents categories i mencions. Els restaurants gironins han obtingut representació en 3 de les 4 categories del concurs, basades a partir del preu mitjà del cobert de l'establiment, sense tenir en compte el vi.

Dins dels restaurants amb un preu mitjà de cobert fins a 29 euros Can Muni (Calonge) ha optingut una menció. El Mas Romeu, de Lloret de Mar, ha optingut un dels tercers llocs entre els locals amb cobert mitjà entre els 30 i 49 euros, i Cal Torru de Llívia ha estat classificat com a un dels finalistes d'aquesta categoria. Finalment, El Roser 2, de l'Escala, i Sa punta, de Pals, han obtingut un segon i tercer premi respectivament entre els locals amb preus mitjans oscil·lants entre 50 i 80 euros.

L'última categoria, que incloïa aquells restaurants de més de 80 euros, ha quedat deserta.

Al llarg de tota la tarda, els assistents a l'acte han pogut degustar un showroom de vins i caves amb la presència de més de 30 cellers de Catalunya.