Robatoris als vestidors de petites quantitats de diners. Robatoris de material, nou i també vell. Robatoris de pilotes i cons d'entrenament. "Què en faran, posar-ho al passadís de casa per entrenar una estona?", es pregunta el director esportiu de la Unió Deportiva Cassà Ramon Codina. I és que segons explica el directiu de l'entitat esportiva, els robatoris i furts sovintegen al camp de futbol de Cassà de la Selva des de fa poc més d'un any. El setembre de l'any passat els van sostreure tres ordinadors, una càmara de vídeo i d'altre material informàtic propietat del club. Els responsables, que serien un grup de joves del municipi, van ser enxampats. Però els ensurts no s'han aturat, explica Codina, i els furts a les butxaques de la roba dels jugadors i a les oficines sovintegen. En responsabilitzen l'Ajuntament. "L'any passat hi havia conserge, però enguany no. L'Ajuntament els ha reduït les hores i en comptes d'un conserge a cada instal·lació, ara n'hi ha un per al pavelló i per al poliesportiu", explica Codina.

La opinió de l'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova (ERC), és ben diferent. "De vegades pot passar que els equipaments comparteixin conserge, però durant les hores d'obertura estan totalment controlats, i la majoria de robatoris passen quan estan tancats", cosa que el club de futbol desmenteix. "Fa unes tres setmanes van trobar canalla d'uns 14 o 15 anys dins els vestuaris mentre els equips s'entrenaven. No hi estaven fent res però no hi havien de ser", destaca Codina. Per arribar als vestuaris, apunta, "s'hi ha d'anar expressament". Per l'alcalde de Cassà, aquests fets no passen de ser bretolades pròpies de mainada i són "coses que passen, i no tenen res a veure amb què hi hagi o no conserge", destaca el batlle.

En un dia "normal", explica Codina, passen pel camp de futbol una vuitantena d'esportistes a més de pares i entrenadors; unes 150 persones en total, que sovint descobreixen "que els han robat 40 euros de la cartera als vestuaris", o petits estris tecnològics. El setembre de l'any passat, el club va ser víctima del robatori de tres ordinadors, una càmera de vídeo, diners en metàl·lic i altre material de valor. Els responsables del robatori van ser enxampats i el procés judicial segueix el seu curs, destaca Casanova.